«Καρφάκι δεν σας καίγεται για τους πρόσφυγες, σας νοιάζουν μόνο τα ψηφαλάκια της ακροδεξιάς»

«Καρφάκι δεν σας καίγεται για τους πρόσφυγες, σας νοιάζουν μόνο τα ψηφαλάκια της ακροδεξιάς»

Για υποκρισία και όψιμη ευαισθησία που αποσκοπεί στην περισυλλογή ακροδεξιών ψήφων κατηγόρησε τη ΝΔ ο υπουργός Υγείας, απαντώντας στην Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ιάσωνα Φωτήλα, περί «υγειονομικής βόμβας» λόγω του προσφυγικού – μεταναστευτικού.

Ο Ανδρέας Ξανθός τόνισε πως δεν «καίγεται καρφάκι» στη ΝΔ αναφορικά με την αξιοπρέπεια και την υγεία των προσφύγων, εξηγώντας ότι το μόνο που νοιάζει το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι «τα ψηφαλάκια της ακροδεξιάς». Επισήμανε δε πως η Επίκαιρη Ερώτηση του κ. Φωτήλα είναι υποκριτική, καθώς προέρχεται από τον πολιτικό χώρο που χρησιμοποιεί την πιο μισαλλόδοξη και αντιρατσιστική ρητορεία.

Συνεχίζοντας, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι παρά τα προβλήματα και την χρεοκοπία της χώρας, η κυβέρνηση διαχειρίστηκε την αιχμή μίας τεράστιας προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης, η οποία είναι πρωτοφανής για τα μεταπολιτευτικά χρονικά στην Ευρώπη.

«Δεν υπήρξε κανένα σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας εξαιτίας του προσφυγικού» ξεκαθάρισε και πρόσθεσε πως αυτό είναι απόρροια των υγειονομικών παρεμβάσεων και της επιδημιολογικής επιτήρησης που συντελείται. «Είχαν γίνει 35.000 εμβόλια το 2017 και 11.000 εμβόλια μέχρι τον Ιούλιο του 2018 από το ΚΕΕΛΠΝΟ και τις ΜΚΟ» παρέθεσε σχετικά με τους εμβολιασμούς προσφύγων και μεταναστών.

Όσον αφορά τις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί πελατειακών προσλήψεων υγειονομικού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών που δημιουργούνται από την προσφυγική κρίση, ο κ. Ξανθός αντέτεινε πως η κατηγορία αυτή προσβάλλει τους ιατρούς, σημειώνοντας μάλιστα πως καταβάλλονται προσπάθειες για να δοθούν κίνητρα σε ιατρούς και διαπολιτισμικούς διερμηνείς προκειμένου να στελεχωθούν οι υπηρεσίες ανάλογου σκοπού. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter