«Καρφώθηκε» ο Ντάισελμπλουμ –Μαρτύρησε ποιος θα τον διαδεχθεί (Video)

«Καρφώθηκε» ο Ντάισελμπλουμ –Μαρτύρησε ποιος θα τον διαδεχθεί (Video)

Στις παραδοσιακές δηλώσεις που γίνονται πριν την έναρξη του Eurogroup ο Γερούν Ντάισελμπλουμ κατάφερε να βάλει «φωτιά» στις φήμες για το ποιος θα είναι ο διάδοχος του καθώς του… ξέφυγε ένα όνομα.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup αναφερόμενος στον διάδοχό του, είπε το όνομα του Μάριο Σεντένο, που είναι ένας από τους 4 υποψηφίους για την προεδρία.

Μόλις το συνειδητοποίησε, σάστισε και αστειευόμενος ζήτησε από τους δημοσιογράφους να μην «πιαστεί» αυτό ως δήλωσή του.

Τώρα αν απλά ο Ντάισελμπλουμ ήθελε να «θολώσει» τα νερά ή αν όντως του ξέφυγε, θα φανεί σε λίγες ώρες που θα γίνει γνωστό ποιος θα τον διαδεχθεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πορτογάλος υπουργός Μάριο Σεντένο θεωρείται ως το απόλυτο φαβορί, καθώς έχει την υποστήριξη της Ισπανίας και θετικές αξιολογήσεις από Γαλλία και Ιταλία, ενώ έχει και την υποστήριξη του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ο Σλοβάκος υποψήφιος Πέτερ Κάζιμιρ, ισχυρός υποστηρικτής της Γερμανίας όσον αφορά την αυστηρή λιτότητα, φέρεται αποδυναμωμένος εξαιτίας αμφιλεγόμενων σχολίων του για την Ελλάδα, κατά τις συνομιλίες του 2015.

Η Λετονή υποψήφια είναι σχετικά άγνωστη στους συναδέλφους της και ο Λουξεμβουργιανός βετεράνος διπλωμάτης Πιερ Γκραμένια, θεωρείται μια ασφαλής επιλογή σε περίπτωση αποτυχίας των υπολοίπων. Το τρίτο πρόγραμμα της αξιολόγησης της Ελλάδα θα βρεθεί γρήγορα στην ατζέντα του Eurogroup, καθώς η Αθήνα προσδοκά την επόμενη χρονιά ελάφρυνση χρέους από τους εταίρους της στην Ευρωζώνη, κάτι που η ισχυρή Γερμανία δεν θεωρεί απαραίτητο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter