Καρναβάλι… φοροδιαφυγής

Καρναβάλι… φοροδιαφυγής

«Όργιο» φοροδιαφυγής υπήρξε στις φετινές Αποκριές, όπως κατέδειξαν οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκια της ΥΕΔΔΕ (Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων ) σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της ΥΕΔΔΕ Πάτρας, πραγματοποιήθηκαν στην «πρωτεύουσα του καρναβαλιού» 102 έλεγχοι, με 66 επιχειρήσεις να βρέθηκαν με παραβάσεις, ποσοστό παραβατικότητας δηλαδή στο 64,70%. Επίσης, 2 επιχειρήσεις τιμωρήθηκαν με αναστολή λειτουργίας, ενώ κατασχέθηκε κι ένας παραβιασμένος φορολογικός μηχανισμός. Οι έλεγχοι στην Πάτρα πραγματοποιήθηκαν σε κέντρα εστίασης, Parking, καρναβαλικά γκρουπ και κέντρα ψυχαγωγίας.

Στη Θεσσαλονίκη, τα κλιμάκια της ΥΕΔΔΕ πραγματοποίησαν επίσης 102 ελέγχους σε πόλεις και περιοχές με καρναβάλια. Εντοπίστηκαν 60 παραβάτες, με το ποσοστό παραβατικότητας να κυμαίνεται στο 59%. Εντοπίστηκαν συνολικά 276 παραβάσεις, ενώ υπήρξαν 5 άμεσες αναστολές λειτουργίας επιχειρήσεων.

Στην Αττική, έγιναν 104 έλεγχοι το τετραήμερο της Αποκριάς και εντοπίστηκαν 71 επιχειρήσεις με παράβαση (ποσοστό παραβατικότητας 68,27%). Πραγματοποιήθηκαν 4 άμεσες αναστολές λειτουργίας ενώ υπήρξε και μία άρνηση ελέγχου με θετικές ενέργειες. Επιπλέον διενεργήθηκαν 46 εμφανείς έλεγχοι.

Περιπτώσεις αναστολής από την ΥΕΔΔΕ Αττικής:

1. Επιχείρηση εστίασης στον Μαραθώνα όπου δεν είχαν εκδοθεί 5 αποδείξεις αξίας 897,40 ευρώ.

2. Εστιατόριο στον Μαραθώνα όπου δεν είχαν εκδοθεί 26 αποδείξεις αξίας 2.030 ευρώ.

3. Κέντρο διασκέδασης στην Αθήνα όπου δεν είχαν εκδοθεί 100 αποδείξεις αξίας 600 ευρώ.

4. Ψαροταβέρνα στη Χαλκίδα δεν είχε «κόψει» 15 αποδείξεις αξίας 1.115,07 ευρώ.

5. Παλαιοπωλείο στο Μοναστηράκι αρνήθηκε τον έλεγχο με θετικές ενέργειες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter