«Κάρτα του Αγρότη» από την Eurobank

«Κάρτα του Αγρότη» από την Eurobank

Συνεργασία μεταξύ του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου και του διευθύνοντος συμβούλου της Eurobank, Φωκίωνα Καραβία, υπεγράφη σήμερα με στόχο την δημιουργία «Κάρτας του Αγρότη».

Ο Βαγγέλης Αποστόλου αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η δρομολόγηση της εν λόγω πρωτοβουλίας για τον αγροτικό κόσμο τόσο σε επίπεδο ρευστότητας όσο και κόστους παραγωγής, ενώ από την πλευρά του ο κ. Καραβίας εξέφρασε τη δέσμευση ότι η Eurobank θα είναι ίσως η πιο ανταγωνιστική από τις τράπεζες στην τιμολόγηση του προϊόντος αυτού.

«Με τη σημερινή υπογραφή του μνημονίου με τη Eurobank,, υλοποιούμε μια από τις δεσμεύσεις του προγράμματός μας και μια από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού, την κυκλοφορία της «Κάρτας του Αγρότη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αποστόλου, σημειώνοντας ότι σύντομα θα ακολουθήσουν και αντίστοιχα μνημόνια και με άλλες Τράπεζες, μεταξύ των οποίων και συνεταιριστικές.

Όπως εξήγησε η «Κάρτα του Αγρότη» είναι ένα σημαντικό τραπεζικό προϊόν, που έρχεται να υπηρετήσει δύο βασικές ανάγκες του Έλληνα αγρότη και να απαντήσει σε δύο βασικά προβλήματα.

«Πρώτον», ανέφερε, «στο πρόβλημα ρευστότητας. Είναι γνωστό ότι οι ανάγκες για έναν παραγωγό τρέχουν ολόκληρη τη χρονιά, ενώ οι πληρωμές των ενισχύσεων, που αποτελούν βασικό παράγοντα του αγροτικού εισοδήματος, γίνονται σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Έτσι ο αγρότης έρχεται σε μια ταμειακή δυσκολία που τον εμποδίζει να κάνει τη δουλειά του. Με την «Κάρτα του Αγρότη» αποκτά ουσιαστικά τη ρευστότητα που χρειάζεται».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter