Κατά της κατασκευής του γηπέδου του ΠΑΟ στο Γουδή, το ΕΜΠ

Κατά της κατασκευής του γηπέδου του ΠΑΟ στο Γουδή, το ΕΜΠ

Να αναθεωρήσει την άστοχη απόφαση για χωροθέτηση του γηπέδου του Παναθηναϊκού στους χώρους του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή, καλεί ο Τομέας Πολεοδομίας & Χωροταξίας της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ, την κυβέρνηση και τον δήμο Αθηναίων.

Όπως επισημαίνεται στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, «η χωροθέτηση ενός τέτοιου σταδίου, εντός του πυρήνα του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή, είτε στον χώρο του φυτώριου του Δήμου Αθηναίων ή σε όποιον άλλον γειτονικό χώρο, είναι βέβαιο ότι θα καταστρέψει μεγάλο τμήμα από την αντίστοιχη ζώνη του πάρκου, όχι μόνο στο αποτύπωμα του σταδίου, αλλά και σε μία ευρύτερη περιφέρεια η οποία επηρεάζεται από αυτό».

Η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών υπογραμμίζει ότι το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδί σχεδιάστηκε το 1997-1998, κατοχυρώθηκε ως τέτοιο θεσμικά, αλλά και στη συνείδηση των Αθηναίων, περιελήφθη στο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής το 2014, όπως και στη ζώνη προστασίας Υμηττού. «Η κατασκευή του σταδίου εκεί προϋποθέτει την ανατροπή του πιο πάνω θεσμικού πλαισίου».

Στην απόφαση επισημαίνεται ακόμα ότι το πλέον ανησυχητικό είναι ότι στο όνομα μιας «αναγκαίας» επένδυσης ή κάποιου «υπέρμετρου» αναγκαίου καλού, θα πρέπει να ανατραπούν νόμοι που μεριμνούν για το περιβάλλον της Αθήνας.

Η Γενική Συνέλευση στην απόφασή της υπενθυμίζει ακόμα ότι: «Η προηγούμενη φορά που αυτό συνέβη, πάλι στο Γουδή, αφορούσε την κατασκευή του κατά πολύ μικρότερου γηπέδου Μπάντμιντον, στο όνομα της ανάγκης οργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων 2004. Η κατασκευή αυτή σήμερα είναι απολύτως απονομιμοποιημένη και έχει κριθεί κατεδαφιστέα από το ΣτΕ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter