Καταδικάστηκε γκουρού για βιασμό και οι υποστηρικτές του βγήκαν στους δρόμους – 29 νεκροί και 200 τραυματίες

Καταδικάστηκε γκουρού για βιασμό και οι υποστηρικτές του βγήκαν στους δρόμους – 29 νεκροί και 200 τραυματίες

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε βίαιες ταραχές που ξέσπασαν στο κρατίδιο Χαριάνα της Ινδίας, μετά την καταδίκη ενός γκουρού για τον βιασμό δύο γυναικών, με αποτέλεσμα χιλιάδες υποστηρικτές και μαθητές του να βγουν στους δρόμους για να διακηρύξουν την αθωότητά του.

Ο Γκουρμίτ Ραμ Ραχίμ Σινγκ, ο επικεφαλής της Ντέρα Σάτσα Σάουντα, μιας οργάνωσης που προωθεί την κοινωνική και πνευματική ευημερία, κρίθηκε ένοχος για τον βιασμό δύο γυναικών το 2002 στην πόλη Σίρσα της βόρειας Ινδίας.

Μαθαίνοντας την καταδίκη, οι υποστηρικτές του βγήκαν στους δρόμους και επιτέθηκαν σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, σε βενζινάδικα και σε βαν τηλεοπτικών σταθμών σε διάφορες πόλεις των κρατιδίων Παντζάμπ και Χαριάνα. Τουλάχιστον 29 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Πανσκούλα, όπου διεξαγόταν η δίκη και περισσότεροι από 200 τραυματίστηκαν στη Χαριάνα.

“Προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε τις ταραχές με κάθε τρόπο αλλά οι διαδηλωτές ήταν εκτός ελέγχου”, τόνισε ο πρωθυπουργός του κρατιδίου Χαριάνα, Μανοχάρ Λαλ, στο πρακτορείο Reuters. Πρόσθεσε ότι όλοι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία και “λαμβάνουν την καλύτερη δυνατή βοήθεια”.

Δεκάδες αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν στην Πασκούλα όπου περίπου 500 στρατιώτες αναπτύχθηκαν για να αποκαταστήσουν την τάξη. Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνεται ένας άνθρωπος αιμόφυρτος, πιθανότατα νεκρός, πεσμένος στη μέση ενός δρόμου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter