Καταδικάστηκε η γνωστή χρυσαυγίτισσα Θέμιδα Σκορδέλη για επίθεση σε μετανάστη

Καταδικάστηκε η γνωστή χρυσαυγίτισσα Θέμιδα Σκορδέλη για επίθεση σε μετανάστη

Μετά από έξι χρόνια συνεχών αναβολών το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας καταδίκασε σήμερα την πρώην υποψήφια βουλευτή της Χρυσής Αυγής, γνωστή και μη εξαιρετέα,Θέμιδα Σκορδέλη και δύο ακόμα άτομα, σε ποινή φυλάκισης τριών ετών, με τριετή αναστολή, για επίθεση σε βάρος μετανάστη στον Άγιο Παντελεήμονα το 2011.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχη την Θέμιδα Σκορδέλη για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Ως φυσικοί αυτουργοί της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κρίθηκαν ένοχοι οι Ιωάννης Λουκιανός και Γεώργιος Μαρκουλάκης.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου που ζήτησε η υπεράσπιση.

Οι κατηγορούμενοι δεν προσήλθαν στο ακροατήριο αλλά εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους, μέσω των οποίων αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Το κατηγορητήριο αφορούσε σε επίθεση σε βάρος τριών μεταναστών , στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα, ένας από τους οποίους χρειάστηκε νοσηλεία, αλλά για τα δυο από τα θύματα η πρόεδρος της έδρας μετέτρεψε την κατηγορία σε έργω εξύβριση, αδίκημα που απαιτεί έγκληση οπότε και έκρινε απαράδεκτη την ποινική δίωξη.

Η επίθεση έγινε το Σεπτέμβριο του 2011, από τους Ιωάννη Λουκιανό, Γεώργιο Μαρκουλάκη, με επικεφαλής την Θέμιδα Σκορδέλη, που εμφανιζόταν τότε ως “αγανακτισμένη κάτοικος” .

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της έδρας, η μαρτυρία του ενός θύματος στο δικαστήριο (τα άλλα δύο έχουν ήδη φύγει από την χώρα ) αλλά και ενός αστυνομικού, κατέδειξαν τα πραγματικά περιστατικά σε αντίθεση με τον μάρτυρα υπεράσπισης ο οποίος έπεσε σε αντιφάσεις.

“Οι δύο κατηγορούμενοι (σ.σ. Ιωάννης Λουκιανός και Γεώργιος Μαρκουλάκης) ύστερα από εντολή της Θ. Σκορδέλη, επιτέθηκαν μαζί με άλλους στους τρεις παθόντες και επέφεραν στον ένα σειρά βλαβών. Θεωρώ ότι αποδείχθηκε πως και οι τρεις είχαν δόλο, λειτούργησαν από κοινού και ήθελαν να βλάψουν τον παθόντα” ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός.

Εισηγήθηκε να καταδικασθούν οι Ιωάννης Λουκιανός και Γεώργιος Μαρκουλάκης για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης για το ένα από τα θύματα , το οποίο “ο ένας κατηγορούμενος τον τρύπησε με άγνωστο όργανο και ο δεύτερος με ένα μπουκάλι”.

Για τα άλλα δύο θύματα ζήτησε να μετατραπεί η κατηγορία σε έργω εξύβριση από κοινού και να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη, καθώς απαιτείται έγκληση.

Για την επικεφαλής της παρέας, Θέμιδα Σκορδέλη, πρότεινε να κηρυχθεί ένοχη για ηθική αυτουργία στην επικίνδυνη σωματική βλάβη, αφού “ήταν η επιβολή της που οδήγησε στην πράξη των άλλων δύο”.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter