Καταδικάστηκε ο Δήμος Βερύκιος για το ομοφοβικό ξέσπασμά του κατά του συγγραφέα Αύγουστου Κορτώ (Ηχητικό)

Καταδικάστηκε ο Δήμος Βερύκιος για το ομοφοβικό ξέσπασμά του κατά του συγγραφέα Αύγουστου Κορτώ (Ηχητικό)

Με μια ανάρτησή του στο Facebook ο συγγραφέας, Αύγουστος Κορτώ ενημερώνει ότι το δικαστήριο καταδίκασε πρωτόδικα τον δημοσιογράφο, Δήμο Βερύκιο για την ομοφοβική επίθεση που είχε εξαπολύσει μέσα από την εκπομπή του στο ραδιόφωνο του ALPHANEWS. 

Διαβάστε την ανάρτηση του συγγραφέα: Η δικαιοσύνη μίλησε. Ο Δήμος Βερύκιος καταδικάστηκε πρωτόδικα για την ομοφοβική επίθεση εναντίον μου. Και χαλάλι η ηθική βλάβη εμού και των δικών μου όταν, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οποιοσδήποτε άνθρωπος, ανεξαρτήτως φύλου, μπορεί εφεξής να αναφερθεί δημόσια στον σύντροφό του αποκαλώντας τον ‘ο άντρας μου’ ή ‘η γυναίκα μου’ χωρίς να έχει φόβο κακοποιητικού λόγου.

https://www.facebook.com/auguste.corteau/posts/10155547391689952

Η επίθεση

Το 2014, ο συγγραφέας με τότε ανάρτησή του είχε δηλώσει ότι δεν συμμετέχει στο “Ποτάμι” αναφέροντας ότι : “παραμένω αφοσιωμένος στον άνδρα μου και τα βιβλία μου”. Ο δημοσιογράφος τότε στην εκποπμή του στο ραδιόφωνο (που έκανε μαζί με τον Δημήτρη Σταυρόπουλο, ο οποίος και διαχώρισε αρχικά τη θέση του) επιτέθηκε με ομοφοβικούς χαρακτηρισμούς στον συγγραφέα. Μέχρι “κυρά-Αυγουστίνα” τον άποκάλεσε. Ενώ δεν έλλειψαν οι αναφορές στην “δικτατορία των gay”

Ακούστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter