Καταδικάζει ο πολιτικός και δικαστικός κόσμος την επίθεση στο Εφετείο

Καταδικάζει ο πολιτικός και δικαστικός κόσμος την επίθεση στο Εφετείο

Tην οργισμένη αντίδρασή του και την απερίφραστη καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης στο Εφετείο εκφράζει ο πολιτικός και δικαστικός κόσμος, με σχετικές ανακοινώσεις.

Μαξίμου για επίθεση στο εφετείο: «Οι δημοκρατίες δεν τρομοκρατούνται ούτε από βόμβες, ούτε από κουκούλες»

Καταδικάζει απερίφραστα, όπως αναφέρει, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού την τρομοκρατική επίθεση στο Εφετείο, σημειώνοντας ότι «πρόκειται για επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου. Οι δημοκρατίες ωστόσο δεν τρομοκρατούνται ούτε από σφαίρες, ούτε από βόμβες, ούτε από κουκούλες.»

Κοντονής: Αποτροπιασμός και αγανάκτηση για τη σημερινή επίθεση στο Εφετείο

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής αμέσως μετά την επίσκεψή του στο Εφετείο Αθηνών, όπου διαπίστωσε τις εκτεταμένες ζημιές που προκλήθηκαν από τη βομβιστική επίθεση, δήλωσε τα εξής:

«Αποτροπιασμό και αγανάκτηση προκαλεί η σημερινή εγκληματική ενέργεια και αυτό γιατί σκοπός των δραστών δεν ήταν μόνο η πρόκληση υλικών ζημιών στο Εφετείο Αθηνών αλλά και η διακινδύνευση ανθρωπίνων ζωών των περιοίκων και των ανυποψίαστων πολιτών, πολύ περισσότερο που εκτός από τα παραπάνω υπήρξε και απόπειρα κατά της ζωής του φρουρού του δικαστηρίου, ο οποίος τη στιγμή εκείνη εκτελούσε την εργασία του.

Στα φαινόμενα αυτά δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανοχή, πολύ δε περισσότερο δικαιολόγηση αφού εκτός των ανωτέρω στρέφονται ευθέως και του δημοκρατικού πολιτεύματος και του ομαλού κοινοβουλευτικού βίου».

Τόσκας : «Εργαζόμαστε μεθοδικά να οδηγηθούν οι δράστες στην Δικαιοσύνη»

«Εργαζόμαστε μεθοδικά να οδηγηθούν οι δράστες στην Δικαιοσύνη» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών, την οποία καταδίκασε απερίφραστα.

«Η τρομοκρατική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών καταδικάζεται απερίφραστα από την κυβέρνηση και τους δημοκρατικούς πολίτες. Η πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας εργάζεται οργανωμένα και μεθοδικά, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη» ανέφερε, σε δήλωσή του για την επίθεση, ο κ. Τόσκας.

Μητσοτάκης: Κάθε επίθεση στη Δικαιοσύνη είναι επίθεση στη Δημοκρατία

«Ήρθα εδώ για να επαναλάβω το αυτονόητο. Κάθε επίθεση στη Δικαιοσύνη είναι επίθεση στην ίδια τη Δημοκρατία μας. Η Δικαιοσύνη όμως δεν επιτρέπεται να λειτουργεί σε συνθήκες φόβου, ούτε σε συνθήκες θεσμικής υποβάθμισης», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από επίσκεψή του στο Εφετείο και προσέθεσε:

«Πρέπει να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας και να μην περιοριστούμε μόνο στην αυτονόητη καταδίκη μιας τρομοκρατικής πράξης. Πρέπει να αγωνιστούμε όλοι, ώστε να θωρακίσουμε τους θεσμούς μας και να εξασφαλίσουμε ότι η Δημοκρατία μας θα λειτουργεί ομαλά προς όφελος όλων».

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση και τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του φρουρού του κτιρίου, στο Εφετείο Αθηνών. Τέτοιες ενέργειες το μόνο που κάνουν είναι να ρίχνουν «νερό στο μύλο» όσων θέλουν να επιβάλλουν κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού και να υλοποιήσουν νέα μέτρα αυταρχισμού και καταστολής σε βάρος του εργατικού – λαϊκού κινήματος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter