Καταδικάζει τα ναζιστικά συνθήματα που ακούστηκαν στο Κέτεν η γερμανική κυβέρνηση

Καταδικάζει τα ναζιστικά συνθήματα που ακούστηκαν στο Κέτεν η γερμανική κυβέρνηση

Η γερμανική κυβέρνηση εξέφρασε σήμερα τον «αποτροπιασμό» της για τα ναζιστικά συνθήματα που ακούστηκαν χθες σε διαδήλωση στο Κέτεν (Σαξονία-Άνχαλτ) ως αντίδραση στον βίαιο θάνατο ενός νεαρού άνδρα στη διάρκεια συμπλοκής στην οποία εμπλέκονταν δύο Αφγανοί.

«Στο τέλος της ημέρας (της Κυριακής) στο Κέτεν, ένα βίντεο έδειξε διαδηλωτές να φωνάζουν ανοικτά εθνικοσοσιαλιστικά συνθήματα, κάτι που πρέπει να μας ανησυχεί και να μας προκαλεί αποτροπιασμό», δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, ο Στέφεν Ζάιμπερτ, στη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου.

Χθες βράδυ, περίπου 2.500 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Κέτεν, μετά τον θάνατο ενός 22χρονου Γερμανού σε συμπλοκή με δύο Αφγανούς, οι οποίοι συνελήφθησαν. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, το θύμα, που υπέφερε από καρδιακό νόσημα, πέθανε από ανακοπή και όχι από τα χτυπήματα που δέχθηκε.

Οι αρχές της Σαξονίας-Άνχαλτ επιβεβαίωσαν σήμερα, διά της υπουργού Δικαιοσύνης του κρατιδίου Αν-Μαρί Κέντινγκ, πως δεν διαθέτουν «κανένα στοιχείο» που να αποδεικνύει πως ο θάνατος προκλήθηκε από τα χτυπήματα που δέχθηκε. Διευκρίνισε πως σε βάρος ενός από τους δύο Αφγανούς υπάρχει από τις 6 Σεπτεμβρίου εντολή απέλασης.

Σε μια συχνά τεταμένη ατμόσφαιρα, οι συμμετέχοντες κραύγασαν «Αντίσταση! Αντίσταση!» καταγγέλλοντας τους αιτούντες άσυλο, τους οποίους θεωρούν υπεύθυνους για την αύξηση της εγκληματικότητας. Ορισμένοι φώναξαν επίσης «Εθνικοσοσιαλισμός, τώρα, τώρα, τώρα!» προκαλώντας την έναρξη έρευνας.

Νέα συγκέντρωση αναμένεται για σήμερα το βράδυ στο Κέτεν. Ο φόβος των τοπικών αρχών για βιαιότητες είναι ιδιαίτερα αυξημένος επειδή ο αδελφός του θύματος είναι ένας συμπαθών των νεοναζί. Οι αρχές του κρατιδίου απηύθυναν έκκληση για «ηρεμία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter