Καταδίκη 33χρονου Αυστριακού για ναζιστικό τατουάζ

Καταδίκη 33χρονου Αυστριακού για ναζιστικό τατουάζ

Το Περιφερειακό Δικαστήριο της αυστριακής πόλης Κλάγκενφουρτ καταδίκασε σήμερα σε φυλάκιση 20 μηνών έναν 33χρονο Αυστριακό για ανάρτηση φωτογραφιών του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, στις οποίες ο ίδιος εμφανίζεται με τατουάζ ναζιστικών συμβόλων στο σώμα του, ή χαιρετώντας χιτλερικά.

Σε έρευνα στην κατοικία του κατηγορούμενου –ο οποίος έχει καταδικαστεί στο παρελθόν επανειλημμένα για ποινικά αδικήματα– είχαν επιπλέον βρεθεί διάφορα φυλλάδια των διαβόητων ναζιστικών ταγμάτων εφόδου “Ες Ες”, που, σύμφωνα με την εισαγγελέα της έδρας, συνιστούν “συντριπτικές αποδείξεις” και που, σε συνδυασμό με τον χιτλερικό χαιρετισμό του και τις ναζιστικού περιεχομένου φωτογραφίες που διέδιδε μέσω του διαδικτύου, καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς του για έλλειψη σχέσης του με τον νεοναζισμό.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη για τις δραστηριότητές του, υποσχόμενος ότι δεν θα τις επαναλάβει και δηλώνοντας πως έχει απομακρύνει όλες τις επίμαχες αναρτήσεις του και θα εξαλείψει επίσης το επίμαχο τατουάζ, ωστόσο οι ένορκοι του επέβαλαν ποινή φυλάκισης 20 μηνών από τους οποίους οι έξι δίχως αναστολή.

Η σημερινή καταδίκη του 33χρονου, επαναβεβαιώνει πως όλες οι παραπομπές σε δίκες και οι καταδίκες των κατηγορουμένων που ακολουθούν σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, γίνονται για παραβίαση του αποκαλούμενου “Νόμου Απαγόρευσης” και πως η αυστριακή Δικαιοσύνη παραμένει αμείλικτη απέναντι στην αποκαλούμενη “ναζιστική δραστηριοποίηση”.

Ο Νόμος Απαγόρευσης είχε ψηφιστεί αμέσως μετά το τέλος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, στις 8 Μαΐου του 1945, από την πρώτη αυστριακή κυβέρνηση, και με αυτόν απαγορευόταν το ναζιστικό κόμμα και ρυθμιζόταν νομικά η αποναζιστικοποίηση της Αυστρίας.

Ο νόμος, που είναι ενσωματωμένος στο αυστριακό Σύνταγμα και είχε τροποποιηθεί το 1947 και τελευταία το 1992, προβλέπει την επιβολή αυστηρών ποινών για οποιαδήποτε δράση σχετιζόμενη με τον εθνικοσοσιαλισμό (σ.σ. από… “απλή” συνθηματολογία, σύμβολα και εμβλήματα) και εφαρμόζεται αμείλικτα σχεδόν πάντα από τα αυστριακά δικαστήρια σε τέτοιες περιπτώσεις.

Με βάση αυτό το νόμο είχαν διαλυθεί επίσημα και είχαν απαγορευτεί μετά τον πόλεμο όλες οι ναζιστικές ή “συγγενείς”οργανώσεις και είχαν κατασχεθεί υπέρ του αυστριακού κράτους οι περιουσίες τους, ενώ απαγορεύεται μια επανίδρυση ή δραστηριοποίηση για εθνικοσοσιαλιστικούς σκοπούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter