Καταδίκη ΥΠΕΞ για την επίθεση μελών του Ρουβίκωνα

Καταδίκη ΥΠΕΞ για την επίθεση μελών του Ρουβίκωνα

Παρέμβαση στο υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποίησαν την Κυριακή το απόγευμα μέλη της οργάνωσης Ρουβίκωνας, λίγες ώρες μετά την επίθεση με σφυριά στη ΔΟΥ Ψυχικού, νωρίτερα το πρωί.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν τρικάκια υπέρ του Παλαιστινιακού λαού και κατά των επιθέσεων που δέχεται ο άμαχος πληθυσμός από τις δυνάμεις του Ισραήλ.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, προχώρησαν σε μία προσαγωγή.

Λίγη ώρα αργότερα ανάρτησαν και σχετικό κείμενο σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, με το οποίο κατηγορούν το ελληνικό κράτος για «συμμαχία με το ισραηλινό στην Ανατολική Μεσόγειο».

Kαταδίκη από ΥΠΕΞ

Την απερίφραστη καταδίκη τους για τη σημερινή επίθεση μελών της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» στο κτίριο του ΥΠΕΞ, εκφράζουν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «πρωτοφανείς επιθέσεις σαν αυτήν με στόχο να πλήξουν την ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική της χώρας δεν προσιδιάζουν ούτε σε αριστερούς ούτε σε πατριώτες και είναι αποτέλεσμα της ανεύθυνης ακροδεξιάς ρητορικής που εντάσσεται βολικά στα σχέδια τρίτων».

Σημειώνεται ότι περίπου δέκα μέλη της συλλογικότητας, σύμφωνα με την αστυνομία, έκαναν σήμερα το απόγευμα, στις 18:30, επίθεση με μπογιές και έγραψαν συνθήματα στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών, στο κέντρο της Αθήνας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter