Κατακραυγή κατά της United Airlines που «πέταξε» επιβάτη από πτήση σέρνοντάς τον! (Video και Photo)

Κατακραυγή κατά της United Airlines που «πέταξε» επιβάτη από πτήση σέρνοντάς τον! (Video και Photo)

Κατακραυγή έχει προκαλέσει από χθες ο τρόπος που η United Airlines αντιμετώπισε έναν επιβάτη της, σύροντάς τον κυριολεκτικά από το αεροσκάφος μιας υπεράριθμης πτήσης, με έναν από τους επικεφαλής ασφαλείας που εμπλέκονταν στο περιστατικό να τίθεται σε διαθεσιμότητα μέχρι να πραγματοποιηθεί η σχετική έρευνα.

Τα βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο από άλλους επιβάτες δείχνουν έναν άνδρα να φωνάζει ενώ τα στελέχη της υπηρεσίας ασφαλείας τον σέρνουν από τη θέση του(video) στην πτήση 3411 της United πριν το αεροσκάφος αναχωρήσει για την πτήση Σικάγο-Λούισβιλ στο Κεντάκι, την Κυριακή.

Ο άνδρας, που φάνηκε να είναι ασιατικής καταγωγής, σύρθηκε από τα χέρια με την πλάτη του στο πάτωμα, ενώ αιμορραγούσε από το στόμα, τα γυαλιά του είχαν πέσει και η μπλούζα του είχε ανέβει πάνω από το αφαλό του. Τα βίντεο προκάλεσαν οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ είναι η δεύτερη φορά σε λιγότερο από ένα μήνα που η United κατακρίνεται για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους επιβάτες της.

Σε επιστολή προς του εργαζομένους, στην οποία είχε πρόσβαση το Reuters, ο διευθύνων σύμβουλός της United Όσκαρ Μουνιόζ δεν ζήτησε συγγνώμη για τη μεταχείριση του επιβάτη, αναφέροντας ότι ο επιβάτης «αψήφησε» τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Ο Μουνιόζ δήλωσε ότι η εταιρία μπορεί να διδαχθεί από την υπόθεση αυτή, αν και επεσήμανε ότι στηρίζει τους υπαλλήλους του.

«Αναζητήσαμε εθελοντές και στη συνέχεια ακολούθησε η ακούσια άρνηση από την πλευρά μας της διαδικασίας επιβίβασης (περιλαμβανομένης της προσφοράς αποζημίωσης ύψους έως 1.000 δολαρίων)», ανέφερε ο Μουνιόζ. «Όταν προσεγγίσαμε έναν από αυτούς τους επιβάτες για να εξηγήσουμε με απολογητικό τρόπο ότι δεν του επιτρέπουμε την επιβίβαση, εκείνος ανέβασε τον τόνο της φωνής του και αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις οδηγίες των μελών του πληρώματος».

Η Υπηρεσία Αεροπορίας του Σικάγο ανέφερε σε ανακοίνωση ότι ένας από τους αξιωματούχους δεν ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία και ότι τέθηκε σε διαθεσιμότητα μέχρι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση ενεργειών που δεν εγκρίνονται από την υπηρεσία.

Το αμερικανικό υπουργείο Μεταφορών ανέφερε ότι εξετάζει το κατά πόσο η United τήρησε τους κανονισμούς για υπεράριθμες πτήσεις, βάσει των οποίων οι αεροπορικές εταίρες είναι υποχρεωμένες να καθορίσουν συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς να αρνηθούν την επιβίβαση σε επιβάτες, στην περίπτωση που εκείνοι δεν θέλουν να παραχωρήσουν οικειοθελώς τη θέση τους.

Το συμβάν προκάλεσε οργή και στα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, καθώς προσέλκυσε το ενδιαφέρον περισσοτέρων από 130 εκατ. χρηστών της κινεζικής πλατφόρμας Weibo. Πολλοί χρήστες επικεντρώθηκαν στα σχόλια άλλου επιβάτη, που αναφέρονται στην Washington Post, σύμφωνα με τα οποία ο άνδρας που σύρθηκε έξω από το αεροπλάνο δήλωσε ότι «με επέλεξαν διότι είμαι Κινέζος».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter