Κατάληψη στο δημαρχείο Πυλαίας – Χορτιάτη – Απέλυσαν 65 συμβασιούχους

Κατάληψη στο δημαρχείο Πυλαίας – Χορτιάτη – Απέλυσαν 65 συμβασιούχους

Κατάληψη στο δημαρχείο Πυλαίας – Χορτιάτη πραγματοποιούν από τις δύο μετά το μεσημέρι εργαζόμενοι του δήμου, μετά την απόφαση του δημάρχου, Ιγνάτιου Καϊτετζίδη, να μην ανανεώσει τις συμβάσεις 65 συμβασιούχων καθαριότητας.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι οι συμβάσεις των εν λόγω υπαλλήλων έχουν παραταθεί διαδοχικά με το νόμο Κατρούγκαλου, την σχετική ΠΝΠ αλλά και την πρόσφατη, ρύθμιση Βερναρδάκη. 

Απαντώντας στις αιτιάσεις των εργαζομένων ότι δεν εφαρμόζει το νόμο, ο δήμαρχος υποστήριξε ότι «θα έχει μεγαλύτερες κυρώσεις αν δεν εφαρμόσει το άρθρο 103 του Συντάγματος», σύμφωνα με όσα δήλωσε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης, Κλεοπάτρα Χοροζίδου.

Στην παρατήρηση ότι άλλοι δήμοι, όπως αυτός της Θεσσαλονίκης, παρέτειναν κανονικά τις συμβάσεις, τόνισε ότι «δεν γνωρίζει τι κάνουν άλλοι, αλλά τι κάνει ο ίδιος». 

Μετά από αυτά, όπως τόνισε η κ. Χοροζίδου, «οι εργαζόμενοι καταστήσαμε σαφές ότι δεν πρόκειται να φύγουμε από το δημαρχείο αν δεν υπογραφούν από το δήμαρχο οι διαπιστωτικές πράξεις για την παράταση των συμβάσεων».

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter