Καταλονία: 337 τραυματίες ψηφοφόροι από επίθεση αστυνομικών (Photos+Video)

Καταλονία: 337 τραυματίες ψηφοφόροι από επίθεση αστυνομικών (Photos+Video)
Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνεται ο αριθμός των τραυματιών από αστυνομικούς στην Καταλονία. Οι υπηρεσίες υγείας στην Καταλονία δηλώνουν ότι 337 άνθρωποι λαμβάνουν ιατρική φροντίδα εξαιτίας του τραυματισμού τους από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η ισπανική αστυνομία πραγματοποίησε επιχειρήσεις προκειμένου να εμποδίσει την διεξαγωγή του σημερινού δημοψηφίσματος στην Καταλονία.

Αστυνομικοί με πολιτικά κατάφεραν να διεισδύσουν σε διαφορετικά εκλογικά τμήματα, καθώς είχαν εισέλθει μέσα στα σχολεία, ενώ πολίτες που περιφρουρούσαν στις εισόδους των εκλογικών τμημάτων, προσπαθούσαν να τους εμποδίσουν, ώστε τα εκλογικά τμήματα να παραμείνουν ανοιχτά.

https://www.facebook.com/marco.santopadre.568/videos/10155748789570879/

Σε ένα από τα εκλογικά τμήματα, το ινστιτούτο (Ramon Llull) στην Βαρκελόνη, είχε αναπτυχθεί αστυνομική δύναμη αντιμετώπισης ταραχών, ενώ στις εννέα το πρωί, οι αστυνομικοί με πολιτικά ζήτησαν από τους πολίτες ν’ αποχωρήσουν προκειμένου να κατασχέσουν τις ψηφοδόχους.

Οι πολίτες αποφάσισαν να καθίσουν ειρηνικά στην είσοδο, οργανώνοντας μία ανθρώπινη αλυσίδα. “Όταν είδαν ότι οι πολίτες δεν είχαν πρόθεση ν’ αποχωρήσουν έβγαλαν τα γκλομπ. Δεν θα ξεχάσω τα βλέμματα μίσους. Μεταξύ των ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί για να ψηφίσουν ήταν γέροι άνθρωποι και μικρά παιδιά, ενώ οι αστυνομικοί άρχισαν να τους χτυπούν όλους το ίδιο, χωρίς να κάνουν διακρίσεις,” δήλωσε χαρακτηριστικά αυτόπτης μάρτυρας.

Δείτε τις φωτογραφίες:



Παράλληλα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα με τη βία των αστυνομικών δυνάμεων κατά των ψηφοφόρων του σημερινού δημοψηφίσματος στη Βαρκελόνη.

Όπως φαίνεται σε βίντεο, η αστυνομικοί χτυπούν ανθρώπους στο συγκεντρωμένο πλήθος με γκλομπ, ενώ οι ψηφοφόροι έχουν σηκώσει τα χέρια τους ψηλά.




“Παράλληλα, πήραν από εμάς, προσωπικά αντικείμενα ‘τσάντες, πορτοφόλια…” Είχα βγάλει τα γυαλιά μου και καθώς δεν μετακινήθηκα, αυτά, ποδοπατήθηκαν. Ήταν μια θλιβερή σκηνή, ενώ ο αδερφός μου κατέληξε στο νοσοκομείο.”

Τελικά, οι αστυνομικοί κατόρθωσαν να κατασχέσουν το εκλογικό υλικό.

Τα ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν τον τραυματισμό ενός πολίτη στο μάτι από ελαστική σφαίρα. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο (Sant Pau) στην Βαρκελόνη, ενώ βρίσκεται στο χειρουργείο. Φαίνεται, πως τραυματίστηκε από βολή αστυνομικού μετά την μετακίνηση του από το ινστιτούτο (Ramón Llull) στο οποίο είχε οργανωθεί εκλογικό κέντρο.

Πηγή: The Guardian, LaVanguardia, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter