Κατάρ: «Νεκρώνει» το αεροδρόμιο (Photos)

Κατάρ: «Νεκρώνει» το αεροδρόμιο (Photos)

Κλιμακώνεται η κρίση ανάμεσα στο Κατάρ και τις υπόλοιπες χώρες του Κόλπου, ώρες μετά την ανακοίνωση των πέντε αραβικών κρατών πως διακόπτουν τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Κατάρ κατηγορώντας το αραβικό κράτος ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία.

Το Κατάρ αρνείται πως στηρίζει την τρομοκρατία στην περιοχή, ενώ παρά την έκκληση του Κατάρ για διάλογο οι χώρες του Κόλπου έχουν όπως φαίνεται ξεκινήσει τις διαδικασίες «απομόνωσης» της χώρας.

Η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) έχουν ήδη διακόψει κάθε μετακίνηση μέσω εδάφους και θαλάσσης από και προς το Κατάρ, ενώ η Αίγυπτος ακολουθούμενη από το Μπαχρέιν και τη Σαουδική Αραβία ανέστειλαν από σήμερα τις πτήσεις τους. Μπαχρέιν, Σαουδική Αραβία και Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα μάλιστα έδωσαν στους πολίτες του Κατάρ δύο εβδομάδες προθεσμία πριν τους απελάσουν. Έχουν ήδη δώσει στους διπλωμάτες 48 ώρες διορία.

Σοβαρά προβλήματα αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι αεροπορικές εταιρείες καθώς το αεροδρόμιο στην Ντόχα αποτελεί σημαντικό κόμβο διεθνών πτήσεων. Σύμφωνα με το BBC, οι αεροπορικές εταιρείες που θα πληγούν είναι οι Qatar Airways, Etihad Airways και Emirates.

Συγκεκριμένα:

Η αεροπορική εταιρεία του Κατάρ Qatar Airways ανακοίνωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της πως αναστέλλει όλες τις πτήσεις προς τη Σαουδική Αραβία.

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας από την πλευρά τους ανακοίνωσαν σήμερα ότι ακύρωσαν την άδεια της Qatar Airways και αποφάσισαν να κλείσουν τα γραφεία της εταιρίας «εντός 48 ωρών», την επομένη της διακοπής από το Ριάντ των διπλωματικών σχέσεών του με την Ντόχα.

Το μέτρο αυτό λήφθηκε από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Σοαυδικής Αραβίας και δημοσιοποιήθηκε με μία ανακοίνωση.

Με βάση την απόφαση αυτή, που θα έχει οικονομικές συνέπειες για την αεροπορική εταιρία, οι υπάλληλοι της Qatar Airways, που συχνά είναι ξένης υπηκοότητας, θα χάσουν την άδεια εργασίας και παραμονής στο βασίλειο.

Η Qatar Airways, που εξυπηρετεί εννέα πόλεις στη Σαουδική Αραβία, ανακοίνωσε από την πλευρά της σήμερα ότι ανέστειλε επ΄αόριστον όλες τις πτήσεις της προς τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και την Αίγυπτο την επομένη της διακοπής από αυτές τις τέσσερις χώρες των διπλωματικών σχέσεών τος με την Ντόχα, την οποία κατηγορούν πως «υποστηρίζει την τρομοκρατία».

Οι αεροπορικές εταιρίες της Σαουδικής Αραβίας, των Εμιράτων, του Μπαχρέιν και της Αιγύπτου ανέστειλαν επίσης «μέχρι νεωτέρας» όλες τις πτήσεις τους με προορισμό ή με προέλευση το Κατάρ.

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που έχουν επίσης διακόψει τις σχέσεις τους με το Κατάρ, οι εταιρείες Etihad, Emirates και flydubai ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν από σήμερα, Τρίτη τις πτήσεις τους προς και από το Κατάρ.

Η Saudi Arabia Airlines (Saudia) ανακοίνωσε στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter ότι διακόπτει όλες της τις πτήσεις προς το Κατάρ.

Επιπλέον:

Η διακοπή των διπλωματικών σχέσεων πέραν των οικονομικών μέτρων όπως το κλείσιμο των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων των χωρών αυτών με το Κατάρ, συνοδεύεται και από την απαγόρευση υπερπτήσεων των αεροπορικών εταιριών του Κατάρ ή περιορισμούς στις μετακινήσεις προσώπων.

Οι φωτογραφίες είναι σημερινές, από το αεροδρόμιο της Ντόχα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter