Κατατέθηκε η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες – Τι περιλαμβάνει

Κατατέθηκε η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες – Τι περιλαμβάνει

Κατατέθηκε από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΨΗΠΤΕ) η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες, η οποία υιοθετεί τις προτάσεις του ΕΣΡ για νομοτεχνικές βελτιώσεις στο νόμο Παππά. 

Μεταξύ άλλων, με την τροπολογία καταργείται η κατηγορία «ενημερωτικού προγράμματος θεματικού περιεχομένου» και αποσαφηνίζεται ότι οι άδειες «ενημερωτικού προγράμματος» που θα χορηγηθούν θα είναι μόνο «γενικού περιοχομένου». Δηλαδή, στη συνέχεια δεν δοθούν ενημερωτικές θεματικές άδειες.

Παράλληλα, ορίζεται ότι στον διαγωνισμό για τις άδειες θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής Ανώνυμες Εταιρείες ελληνικές ή εταρείες κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.).

Όλες οι υποψήφιες εταιρείες υποχρεούνται σε πλήρη ενημέρωση για τη μετοχική τους σύνθεση, ανεξάρτητα από τις βαθμίδες ενδιάμεσων εταιρειών-μετόχων μέχρι καταλήξεως κατοχής των μετοχών από φυσικό πρόσωπο.

Σε περίπτωση που τελικά δοθούν λιγότερες από τις προβλεπόμενες επτά άδειες, το ΕΣΡ θα έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε νέα προκήρυξη, με τους ίδιους όρους συμμετοχής και εάν ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει αίτηση μετά την αρχική διαδικασία.

Όσα κανάλια λειτουργούν και δεν λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, αλλά και όσα λάβουν μέρος αλλά δεν αδειοδοτηθούν, θα μπορούν να εκπέμπουν έως τρεις μήνες μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης και την ανακήρυξη των οριστικών υπερθεματιστών.

Για όσα κανάλια λειτουργούν ήδη, απαγορεύεται η μεταβολή της φυσιογνωμίας του προγράμματός τους εκτός αδειοδοτικής διαδικασίας.

Δεν επιτρέπεται η χορήγηση επιπλέον αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου καθ΄ όλη τη διάρκεια ισχύος των αδειών της ίδιας κατηγορίας και εμβέλειας που θα χορηγηθούν στο πλαίσιο της τρέχουσας διαγωνιστικής διαδικασίας.

Δείτε ολόκληρη την τροπολογία:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2017/10/31/59f88890cd3a183f795dad35.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter