Κατερίνα Παπακώστα: Να παραιτηθούν όσοι αναφέρονται στη δικογραφία για το σκάνδαλο #Novartis_Gate

Κατερίνα Παπακώστα: Να παραιτηθούν όσοι αναφέρονται στη δικογραφία για το σκάνδαλο #Novartis_Gate

«Η υπόθεση Novartis είναι σκάνδαλο και η Βουλή έκανε πολύ σωστά τη δουλειά της» δήλωσε στο ραδιόφωνο 24/7 η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα και πρόσθεσε ότι «υπάρχει πολιτική ευθύνη διότι κάθε πολιτικός, ανεξάρτητα πού ανήκει, από τη στιγμή που κάθεται στην καρέκλα του έχει αντικειμενική πολιτική ευθύνη για ό,τι συμβεί και κάποτε με πολύ θάρρος εμείς οι πολιτικοί πρέπει να αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη». 

Όπως σημείωσε, η Βουλή, «στο σύνολό της, θα ερευνήσει με αντικειμενικότητα το θέμα στο μέτρο των δυνατοτήτων της».

Η κ. Παπακώστα ανέφερε ότι υπάρχει «σκάνδαλο Novartis σε παγκόσμιο επίπεδο και η Ελλάδα πρέπει να βρει τη ζημία του Δημοσίου και να αποδοθούν ευθύνες». Ωστόσο, τόνισε ότι δεν χρειάζονται θεωρίες συνωμοσίας και το πολιτικό σύστημα πρέπει να δώσει το παράδειγμα και να αποδείξει στην κοινωνία ότι γύρισε σελίδα.

«Η επιχείρηση να υπάρχει υπερσυνταγογράφηση είναι μία αλήθεια και υπάρχουν εταιρείες, οι οποίες επιχειρούν να έχουν προνομιακή θέση στην αγορά» είπε η κ. Παπακώστα, επισημαίνοντας ότι γι’ αυτό «πρέπει να υπάρχουν κανόνες, οι οποίοι θα θωρακίζουν και όταν δεν τηρούνται να υπάρχουν κυρώσεις».

Η ανεξάρτητη βουλευτής χαρακτήρισε αυτονόητο ότι «πρέπει να παραιτηθούν όσοι αναφέρονται στη δικογραφία» λέγοντας ότι «τα κόμματα και οι πολιτικοί οργανισμοί δεν μπορούν να χρεώνονται ατομικές παραλείψεις στελεχών τους».

«Όταν έχεις ένα ζήτημα, εάν έχεις θεσμικό ρόλο, πρέπει να κάνεις στην άκρη. Δεν θα το χρεωθεί το κόμμα, η παράταξη, ο πολιτικός οργανισμός. Θα καθαρίσεις το θέση σου και στη συνέχεια θα πορευτούμε πάλι μαζί» υπογράμμισε.

Η κ. Παπακώστα υποστήριξε ότι η Βουλή «έκανε πάρα πολύ καλά τη δουλειά της και με αντικειμενικό τρόπο» και παρατήρησε: «Δεν χρειάζονται οι θεωρίες συνωμοσίας και ψίθυροι ότι μπορεί η Βουλή να συγκαλύψει επειδή πρόκειται για συνάδελφους της».

Απευθυνόμενη στην κυβέρνηση της συνέστησε «να προσέξει ώστε να μην καλλιεργηθεί η αίσθηση ότι υπάρχει η διάθεση να σπιλωθούν οι πολιτικοί αντίπαλοι για να κερδίσει πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη» και αναφερόμενη στην αξιωματική αντιπολίτευση και την εν γένει αντιπολίτευση συνέστησε «να μην δίνεται η εντύπωση στην κοινωνία ότι κάποιοι επιχειρούν να σπιλώσουν».

Κληθείσα να σχολιάσει την τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στη Βουλή, ο κ. Παπακώστα απάντησε με Σεφέρη, «το ύφος είναι ο άνθρωπος» και διευκρίνισε ότι «στη δημόσια παρουσία πρέπει να υπερβαίνεις την πικρία, τη στεναχώρια και το αίσθημα ότι αδικείσαι». Σχολιάζοντας την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού σημείωσε: «Νομίζω ότι προχθές ήταν κάτω από την πίεση. Εμένα αυτές οι συμπεριφορές δεν με βρίσκουν ποτέ σύμφωνη. Οι τόνοι θα έπρεπε να ήταν διαφορετικοί».

Ερωτηθείσα «εάν η ίδια θεωρεί ότι σήμερα υπάρχει επικράτηση Σαμαρικών στην ΝΔ» η ανεξάρτητη βουλευτής απάντησε, μεν, ότι «η ΝΔ ήταν πάντα κόμμα με πολλές τάσεις» διευκρίνισε, δε, ότι «εάν κάποια τάση καταφέρει και κυριαρχήσει περισσότερο γιατί είναι ποιο δυναμική ή γιατί αφήνεται από την πολιτική ηγεσία, αυτό είναι θέμα της ηγεσίας και θέμα του αρχηγού να το διορθώσει εάν δεν του αρέσει».

Τέλος, η κ. Παπακώστα δήλωσε ότι άσκησε το εκλογικό δικαίωμά της στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής γιατί, όπως ισχυρίστηκε, «άλλο να δηλώνεις τη βούλησή σου θεωρητικά και άλλο να τη μεταφράζεις σε ψήφο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter