Κατερίνη: Απεβίωσε η μητέρα της 12χρονης από την φωτιά – Χάρισε ζωή με τα όργανά της

Κατερίνη: Απεβίωσε η μητέρα της 12χρονης από την φωτιά – Χάρισε ζωή με τα όργανά της

Η τραγική ιστορία που στοίχισε τη ζωή στο 12χρόνο κοριτσάκι από την Κατερίνη έκλεισε με τον θάνατο της μητέρας της και έδωσε δώρα ζωής σε τέσσερις συνανθρώπους μας. 

Ο δυστυχής σύζυγος και πατέρας βρήκε το θάρρος και δώρισε τα όργανα της, έπειτα από τη διάγνωση του εγκεφαλικού θανάτου, έτσι το ήπαρ, τα νεφρά και οι κερατοειδείς της γυναίκας μεταμοσχεύθηκαν σε συνανθρώπους της στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από το τραγικό γεγονός που συνέβη στον τόπο μας, αλλά ακόμα πιο συγκλονισμένοι και παράλληλα βαθύτατα συγκινημένοι και υπερήφανοι για την απόφαση που πήρε ο σύζυγος της ασθενούς να δωρίσει τα όργανα της. Θεωρώ πως είναι μια κίνηση μεγαλειώδους ανθρωπισμού, ένας άνθρωπος που μόλις έχει χάσει την κόρη και τη σύζυγό του να κατορθώσει να βάλει πάνω από τη δική του, προσωπική, τραγωδία συνανθρώπους του που περιμένουν στις λίστες αναμονής για μεταμόσχευση. Η μονάδα μας λειτουργεί λιγότερο από έναν μήνα, μακάρι μέσα από το έργο μας να μπορέσουμε να βοηθήσουμε όσους περισσότερους ασθενείς μπορούμε» δήλωσε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Κατερίνης Ανέστης Μπεκριδέλης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter