Κάτια Κόιλ: Η Γερμανία να δέχεται από την Ελλάδα 1000 πρόσφυγες το μήνα

Κάτια Κόιλ: Η Γερμανία να δέχεται από την Ελλάδα 1000 πρόσφυγες το μήνα

Το 2015, οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχαν συμφωνήσει να κατανείμουν σε άλλες χώρες μέλη 160.000 αιτούντες άσυλο, από την Ελλάδα και την Ιταλία, έως τον Σεπτέμβριο του 2017.

Ειδικά στην Ελλάδα 25.000 πρόσφυγες, ακόμα περιμένουν την υπεσχημένη μετεγκατάστασή τους σε άλλες χώρες, όπως η Γερμανία. Αυτό προκύπτει από σχετική έκθεση της πράσινης βουλευτίνας στη γερμανική βουλή, η οποία βρίσκεται στη διάθεση της εφημερίδας Neue Osnabrücker Zeitung. «Η μετεγκατάσταση εξακολουθεί να προχωρά με πολύ βραδείς ρυθμούς σε βάρος των προσφύγων και της ενσωμάτωσής τους» αναφέρει στην έκθεσή της η Γερμανίδα πολιτικός.

Ορισμένες χώρες μέλη της ΕΕ, όπως η Ουγγαρία, η Αυστρία και η Πολωνία, έχουν αρνηθεί εξολοκλήρου να δεχτούν πρόσφυγες. Άλλες, όπως η Γερμανία, στην οποία αναλογούν 27.500, έχουν καθυστερήσει πολύ στην υλοποίηση της υπόσχεσής τους να δεχτούν αυτούς που τους αναλογούν. Σύμφωνα με την έκθεση, έως τώρα έχουν κατανεμηθεί σε άλλες χώρες μέλη της ΕΕ μόνον 13.546 πρόσφυγες από την Ελλάδα και την Ιταλία. Πρόκειται δηλαδή για λιγότερο από το ένα δέκατο επί συνόλου 160.000. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μόνον η Μάλτα και η Φινλανδία βρίσκονται σε καλό δρόμο να εκπληρώσουν την υπόσχεσή τους.

Η πράσινη βουλευτίνα Κάτια Κόιλ ζητά από τη γερμανική κυβέρνηση στην έκθεσή της «να υλοποιήσει τη δέσμευσή της να δέχεται, έως τον Σεπτέμβριο, 1000 πρόσφυγες τον μήνα από την Ελλάδα».

«Αυτό θα ήταν και ένα μήνυμα προς τις άλλες χώρες μέλη» όπως είπε χαρακτηριστικά στη Neue Osnabrücker Zeitung.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter