«Κατρακυλάει» η δημοτικότητα του Μακρόν

«Κατρακυλάει» η δημοτικότητα του Μακρόν

Μεγάλη πτώση δέκα μονάδων σε διάστημα ενός μήνα κατέγραψε η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα, η οποία δείχνει ότι μόλις το 31% των Γάλλων εγκρίνουν τις ενέργειές του, έναντι 41% τον Ιούλιο.

Στη δημοσκόπηση αυτή του Ifop που διενεργήθηκε για το περιοδικό Paris Match και τον ραδιοφωνικό σταθμό Sud Radio η δημοτικότητα του Γάλλου πρωθυπουργού Εντουάρ Φιλίπ μειώθηκε κατά τρεις μονάδες στο 35%.

Ο Μακρόν έχει δει τη δημοτικότητά του να πέφτει κάτω από το 40% σε πολλές δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2017 οπότε εξελέγη στην προεδρία.

Στη δημοσκόπηση του Ifop ο Μακρόν εμφανίζει ποσοστό χαμηλότερο από του σοσιαλιστή προκατόχου του Φρανσουά Ολάντ (32%) κατά την ίδια περίοδο της θητείας του, τον Σεπτέμβριο του 2013.

Μόνο το 32% των Γάλλων εκτιμά ότι ο Μακρόν «ακολουθεί σωστή οικονομική πολιτική», έναντι 68% που πιστεύει το αντίθετο. Το 22% εκτιμά ότι ο πρόεδρος «βρίσκεται κοντά στις ανησυχίες των Γάλλων».

Μετά τους κραδασμούς που προκάλεσε στην κυβέρνηση το καλοκαίρι το σκάνδαλο με τον πρώην σωματοφύλακα του Γάλλου προέδρου, τον Αλεξάντρ Μπεναλά, ο Μακρόν τώρα πρέπει να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του έπειτα από την αιφνιδιαστική παραίτηση του πολύ δημοφιλούς υπουργού Οικολογικής Μετάβασης Νικολά Ιλό.

Την ίδια ώρα η γαλλική κυβέρνηση προχωρά τις τελευταίες ημέρες σε μια αναδιάρθρωση του φορολογικού συστήματος με την παρακράτηση του φόρου εισοδήματος στην πηγή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter