Κατρούγκαλος: Δεν αισιοδοξώ απλώς, είμαι βέβαιος ότι δεν θα γίνουν περικοπές συντάξεων

Κατρούγκαλος: Δεν αισιοδοξώ απλώς, είμαι βέβαιος ότι δεν θα γίνουν περικοπές συντάξεων

«Δεν λέω ότι αισιοδοξώ, επειδή έχω γνώση του φακέλου και της διαρθρωτικής του διάστασης, λέω ότι είμαι βέβαιος πως δεν θα γίνουν περικοπές την 1η Ιανουαρίου του 2019» στις συντάξεις, είπε ο κ. Κατρούγκαλος, μιλώντας στο στούντιο που λειτουργεί στο περίπτερο του 93,4 Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε νωρίτερα, ο πρωθυπουργός έκανε σαφές για το θέμα των συντάξεων ότι «δεν υπάρχει ούτε δημοσιονομικός ούτε διαρθρωτικός λόγος να γίνουν περικοπές, κάτι που αντανακλά το ότι η δική μας μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού δεν προέβλεπε περικοπές, αυτές ήρθαν έναν χρόνο αργότερα μετά τον γνωστό εκβιασμό του ΔΝΤ … Άρα, δεν πρέπει να περικοπεί η προσωπική διαφορά, δεν υπάρχει ούτε δημοσιονομικός ούτε διαρθρωτικός λόγος». Θύμισε μάλιστα ότι στο νόμο υπήρχε το άρθρο 14 περί προστασίας καταβαλλόμενων συντάξεων, το οποίο «δεν είχε ψηφιστεί από την ΝΔ, που σήμερα υποκριτικά κόπτεται».

«Ήταν τόσο παράλογος ο εκβιασμός του ΔΝΤ … είχα μιλήσει με Επίτροπο (όχι τον κ. Μοσκοβισί) που μου είχε πεί τότε “τι παράλογα πράγματα που σας ζητάει το ΔΝΤ, τι κρίμα που πρέπει να μείνει στο πρόγραμμα γιατί το ζητάει η Γερμανία”… ήταν προφανές ότι αυτό που έλεγε το ΔΝΤ δεν ήταν σωστό. Κάθε φορά προέβλεπε το αντίθετο από αυτό που προβλέπαμε εμείς και οι Ευρωπαίοι», όπως ανέφερε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter