Κατρούγκαλος: Έτσι θα ακυρώσουμε την περικοπή των συντάξεων

Κατρούγκαλος: Έτσι θα ακυρώσουμε την περικοπή των συντάξεων

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος σε σημερινές του δηλώσεις ανέφερε πως ο κ. Μοσκοβισί ουσιαστικά υπογράμμισε την δυνατότητα που η Ελλάδα διαθέτει μετά την έξοδο από τα Μνημόνια να νομοθετήσει δηλαδή προκειμένου να ακυρωθεί ο νόμος για την περικοπή των συντάξεων.

Αναλυτικά ερωτηθείς ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, για το πώς μπορεί να συμβεί αυτό, ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ: «Είναι πολύ απλό και δεν είναι ισχυρισμός και το επιβεβαίωσε και ο κ. Μοσκοβισί. Φεύγοντας από τα Μνημόνια η υποχρέωσή μας είναι να πιάνουμε τους δημοσιονομικούς στόχους ο τρόπος είναι δική μας επιλογή. Μπορούμε να φέρουμε νέο νόμο για να αλλάξουμε την παρούσα ψηφισμένη κατάσταση».

Σε σχετική ερώτηση για την πρόσφατη συνέντευξη του προέδρου του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, η οποία «μεταφράστηκε» από συγκεκριμένα ΜΜΕ ως «φρένο», ο Γιώργος Κατρούγκαλος σημείωσε πως η αλλαγή δεν έχει θεσμικό χαρακτήρα οπότε δεν παραβιάζει κάτι στην συμφωνία με τους εταίρους.

Χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε: «Ο κ. Σεντένο επαναλαμβάνει αυτό που λέει το Eurogroup κοινώς “όχι σε ανατροπή θεσμικών μεταρρυθμίσεων”. Η αλλαγή στις συντάξεις θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερη καθώς δεν θα υπάρχουν και τα αντίστοιχα αντίμετρα που είχαν προβλεφθεί. Η πρόταση για τις συντάξεις ήταν ακόμη μία εμμονή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Υπάρχουν γραπτά, η συμφωνία του Eurogroup και το παράρτημα στο οποίο υπάρχει εξαίρεσης όπως η επαναφορά του κατώτατου μισθού και της γενικότερης εργασιακής μεταρρύθμισης». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter