Κατρούγκαλος: Μεγάλη σύγκλιση απόψεων Ελλάδας-Γαλλίας για το μέλλον της Ευρώπης

Κατρούγκαλος: Μεγάλη σύγκλιση απόψεων Ελλάδας-Γαλλίας για το μέλλον της Ευρώπης

Θέματα που αφορούν στο διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης, τον προϋπολογισμό της ΕΕ και την ευρωπαϊκή προοπτική των Βαλκανίων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου με τη Γαλλίδα υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ναταλί Λουαζό (Nathalie Loiseau).

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, ο κ. Κατρούγκαλος χαρακτήρισε τη συνάντηση θερμή και ουσιαστική και επισήμανε πως διαπίστωσε σημαντική σύγκλιση απόψεων τόσο ως προς τα θέματα αυτά όσο και ως προς τη γενικότερη ανάγκη να επιβεβαιωθούν οι ευρωπαϊκές αξίες σε μια περίοδο που έντονα αμφισβητούνται.

Αύριο, Σάββατο, ο κ. Κατρούγκαλος θα συμμετέχει στο ετήσιο φεστιβάλ της γαλλικής εφημερίδας Ουμανιτέ (Humanité), παραδοσιακό φόρουμ της γαλλικής αριστεράς, που ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή. Ειδικότερα, στις 14.00 το μεσημέρι (15.00 ώρα Ελλάδος) ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα παραβρεθεί στην κεντρική ομιλία του γενικού γραμματέα του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος Πιέρ Λωράν και στις 19.00 (20.00 ώρα Ελλάδος) θα μιλήσει στο ελληνικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από τα μνημόνια, το μέλλον της Ευρώπης και τις ευρωεκλογές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter