Κατρούγκαλος: Μονόδρομος για μια πιο δημοκρατική Ευρώπη η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων

Κατρούγκαλος: Μονόδρομος για μια πιο δημοκρατική Ευρώπη η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων

Ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός και η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης βρέθηκε στο επίκεντρο των σημερινών συναντήσεων του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου με τους επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, Ούντο Μπούλμαν και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (GUE-NGL) Γκάμπι Τσίμερ.

«Ο μοναδικός δρόμος για μια πιο δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη περνά μέσα από μια ευρύτατη συνεργασία μεταξύ όλων των προοδευτικών δυνάμεων της αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας και της οικολογίας» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Κατρούγκαλος. Στην κατεύθυνση αυτή, επισήμανε πως τα πολύ πετυχημένα πειράματα στην Πορτογαλία και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να επεκταθούν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών παρακολούθησε εκδήλωση της GUE-NGL με ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στους τομείς της διάσωσης και υποστήριξης προσφύγων.

Στη συνάντηση του Συμβουλίου ΕΕ-Κούβας ο Γ. Κατρούγκαλος – Συνάντηση με τον ΥΠΕΞ της Κούβας

Επίσης, ο κ. Κατρούγκαλος συμμετείχε στο 1ο Κοινό Συμβούλιο Ευρωπαϊκής Ένωσης -Κούβας που έλαβε χώρα την παραμονή από την κύρωση στη Βουλή της Συμφωνίας για τον Πολιτικό Διάλογο και τη Συνεργασία μεταξύ της χώρας αυτής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην ομιλία του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στις κοινές ιστορικές εμπειρίες της Ελλάδας και των χωρών της Λατινικής Αμερικής και εξέφρασε, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, την αλληλεγγύη της ελληνικής πλευράς στους απελευθερωτικούς αγώνες του κουβανικού λαού και την ιδιαίτερη ικανοποίηση του για τις νέες προοπτικές συνεργασίας μεταξύ της Κούβας και της ΕΕ που διανοίγει η πρόσφατη Συμφωνία.

Στο περιθώριο, ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Κούβας, Μπρούνο Ροντρίγκεζ και όπως σημειώνει η ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού, συζήτησαν σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα διμερή θέματα, ιδίως στον τομέα της οικονομικής συνεργασίας.

AΠΕ – ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter