Κατσίκης: Δεν έχω αντίρρηση στην ινδική κάνναβη για ιατρικούς λόγους

Κατσίκης: Δεν έχω αντίρρηση στην ινδική κάνναβη για ιατρικούς λόγους

Παρά τα δημοσιεύματα που θέλουν τον βουλευτή των ΑΝΕΛ να καταψηφίζει, ο Κώστας Κατσίκης ξεκαθάρισε σε διευκρινίσεις που παραχώρησε πως θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο που προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, τονίζοντας πως «στη χρήση ινδικής κάνναβης για ιατρικούς λόγους δεν θα είχα αντίρρηση εφόσον και η ιατρική κοινότητα συναινούσε ότι συμβάλλει στη θεραπεία ασθενειών».

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Κώστας Κατσίκης, αποκαθιστώντας την αλήθεια μετά τις παραφιλολογίες που προέκυψαν αναφορικά με το τι στάση πρόκειται να κρατήσει για το επερχόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που αφορά τη νομιμοποίηση της παραγωγής ιατρικής κάνναβης. «Υπήρξε κακοποίηση της αλήθειας και διαστρέβλωση της πραγματικότητα» σημειώνει μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Επειδή υπήρξε κακοποίηση της αλήθειας και διαστρέβλωση της πραγματικότητας, αναφορικά με απάντησή μου σε άτυπη ερώτηση κοινοβουλευτικών συντακτών στο διάδρομο της Βουλής, σχετικά με τη «χρήση ινδικής κάνναβης στην Ελλάδα», αποκαθιστώ την αλήθεια ως εξής: απήντησα ότι «είμαι αντίθετος» σε αυτό το γενικό ερώτημα που υπονοούσε αποποινικοποίηση προκειμένου να ικανοποιήσει πάθη εξαρτημένων από ουσίες και όχι ότι «είμαι αντίθετος στη χρήση ινδικής κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς». Στη χρήση ινδικής κάνναβης για ιατρικούς λόγους δεν θα είχα αντίρρηση εφόσον και η ιατρική κοινότητα συναινούσε ότι συμβάλλει στη θεραπεία ασθενειών.

Προ των πυλών το νομοσχέδιο

Απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ανδρέας Ξανθός ενημέρωσε πως για το ζήτημα έχει ήδη συσταθεί διυπουργική επιτροπή που έχει ήδη καταλήξει σε ένα πρώτο σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης. Σύμφωνα με τον υπουργό, το σχέδιο αυτό «θα επιτρέπει την παραγωγή, επεξεργασία και εξαγωγή σκευασμάτων φαρμακευτικής κάνναβης εκτός κρατικού μονοπωλίου, σύμφωνα πάντα με την ισχύουσα νομοθεσία που ρυθμίζει τους ελέγχους και τις αδειοδοτήσεις που πραγματοποιεί ο ΕΟΦ και διατηρώντας τους περιορισμούς του κρατικού μονοπωλίου για την πρόσβαση των ασθενών στη χώρα στα σχετικά σκευάσματα».

Share

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter