Κέλιαν Κόνγουεϊ: Κάθε προσπάθεια, κάθε επιδίωξη επηρεασμού των εκλογών μας, απέτυχε.

Κέλιαν Κόνγουεϊ: Κάθε προσπάθεια, κάθε επιδίωξη επηρεασμού των εκλογών μας, απέτυχε.

Η Κέλιαν Κόνγουεϊ, σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας χθες στην εκπομπή «State of the Union» του Τζέικ Τάπερ στο CNN απέφυγε ερωτήσεις σχετικά με την υπόθεση των ρωσικών υποκλοπών κατά υπηρεσιών και στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος, ενώ παράλληλα τόνισε ότι οι υποκλοπές αυτές δεν επηρέασαν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών.

Η Κόνγουεϊ που ήταν υπεύθυνη για την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ και έχει επιλεγεί για την ανάληψη καθηκόντων υψηλόβαθμου συμβούλου στο Λευκό Οίκο, υποστήριξε ότι η Ρωσία, η Κίνα κι άλλοι έχουν επιχειρήσει να κάνουν ηλεκτρονικές υποκλοπές κατά της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά και διαφόρων πολιτικών ομάδων.

Ωστόσο, η ίδια απέφυγε ν’ ασκήσει ευθεία κριτική στη Ρωσία, ακόμη και μετά την επίσημη ενημέρωση που είχε ο Τραμπ από υψηλόβαθμα στελέχη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών την Παρασκευή. Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες υποστηρίζουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε μια συνολική επιχείρηση κυβερνοπολέμου κατά της προεδρικής υποψήφιας των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.

Η Κόνγουεϊ έστρεψε πολλές φορές το ενδιαφέρον της συζήτησης στο θέμα της ενδεχόμενης επίδρασης των υποκλοπών στη διαμόρφωση του αποτελέσματος των εκλογών της 8ης Νοεμβρίου, μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων από τον ιστότοπο του WikiLeaks, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε επίδραση στο εκλογικό σώμα. «Κάθε προσπάθεια, κάθε επιδίωξη επηρεασμού των εκλογών μας, απέτυχε. Δεν κατόρθωσαν να το πετύχουν αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Τάπερ από την πλευρά του, παρουσίασε τηλεοπτικά αποσπάσματα από τον προεκλογικό αγώνα του Τραμπ, ο οποίος επικαλείτο τα WikiLeaks.«Προφανώς, ο ίδιος σκεφτόταν ότι θα επηρέαζε το αποτέλεσμα των εκλογών» , είπε ο Τάπερ.

«Λοιπόν επηρέασε το αποτέλεσμα της συζήτησης που έγινε», αποκρίθηκε η Κόνγουεϊ. Παράλληλα, είχε επίδραση στην προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον, καθώς ήταν ενοχλητικό να παρακολουθείς μία σειρά συμβούλων να αμφισβητούν την κρίση της. Γιατί η ίδια δοκίμασε 84 προεκλογικά συνθήματα προκειμένου ν’ ανακαλύψει ποια είναι και γιατί έβαλε υποψηφιότητα; Ο Τραμπ «έκανε την Αμερική πάλι μεγάλη κι έμεινε ο ίδιος», τόνισε η Κόνγουεϊ.

«Γνωρίζω ότι αυτό είναι πολύ ενοχλητικό. Είμαι σίγουρη ότι οι Δημοκρατικοί αναγκάστηκαν να επιστρατεύσουν την Τσέλσι Κλίντον, ένα … κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο, κι αισθάνθηκαν άβολα», υποστήριξε η Κόνγουεϊ. «Έγινε προσπάθεια ηλεκτρονικής υποκλοπής και στην Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικάνων. Αλλά όπως μαθαίνω, (οι Ρεπουμπλικανοί) έχουν εφαρμόσει δραστικά μέτρα προστασίας κατά των ηλεκτρονικών υποκλοπών», τόνισε η ίδια σύμφωνα με το CNN.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter