Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών: Κυνηγάει 1,12 εκατ. οφειλέτες

Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών: Κυνηγάει 1,12 εκατ. οφειλέτες

Στο… κυνήγι 1,12 εκατ οφειλετών θα βρίσκεται φέτος το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) για να καταφέρει να εισπράξει έσοδα ύψους 1 δισ. ευρώ.

Η περσινή υπέρβαση στόχου που απέφερε έσοδα 820 εκατ. ευρώ, έναντι αρχικής εκτίμησης για 750 εκατ. ευρώ, παρέχει την απαραίτητη αισιοδοξία στους ιθύνοντες του Κέντρου, να εκτιμούν ότι φέτος θα μπορέσουν να πάνε ακόμα καλύτερα. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΚΕΑΟ για το 2017, για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να μεταφερθούν έως το τέλος του α’ εξαμήνου της τρέχουσας χρονιάς, στα μητρώα του, όλες οι οφειλές προς τα Ταμεία, ακόμα και εκείνες κάτω των 5.000 ευρώ.

Σε μια τέτοια περίπτωση από τα 17,5 δισ. ευρώ που ήταν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ΚΕΑΟ, στο τέλος του 2016, θα «εκτιναχθούν» στα επίπεδα των 25 δισ. ευρώ. Ήδη από το ΙΚΑ μεταφέρθηκαν περίπου 310.000 φάκελοι με οφειλές άνω των 4,5 δισ. ευρώ και έπεται συνέχεια με τον ΟΑΕΕ, τον ΟΓΑ, και το ΕΤΑΑ.

Σε κάθε περίπτωση, οι υπηρεσίες του ΚΕΑΟ θα προχωρούν σε αποστολή ατομικών ειδοποιητηρίων το αργότερο τρείς μήνες μετά την ανάληψη της οφειλής. Στη συνέχεια, έως 70 μέρες μετά θα προχωρούν τη διαδικασία της λήψης αναγκαστικών μέτρων είσπραξης (πχ πλειστηριασμοί, κατασχέσεις), ανά περίπτωση. Αυτό σημαίνει ότι θα σκιαγραφείται πρώτα το «προφίλ» του οφειλέτη και μόνο εάν διαπιστώνεται ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος, θα επιχειρείται η ενεργοποίηση των αναγκαστικών μέτρων.

Για να αποδώσουν καρπούς όμως οι προσπάθειες του ΚΕΑΟ πρέπει να αυξηθεί το εργατικό δυναμικό του. Τα στοιχεία έως τώρα δείχνουν ότι από τις 600 οργανικές θέσεις που έχουν προβλεφθεί έχουν καλυφτεί μόνο οι 435. Στους στόχους της διοίκησης είναι εντός της τρέχουσας χρονιάς να καλυφθούν και οι υπόλοιπες 165 κενές θέσεις εργασίας για να μπορέσει το ΚΕΑΟ να λειτουργήσει με ακόμα πιο ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter