Κεντροαριστερά: Θέλεις αρχηγία, θα… την πληρώσεις!

Κεντροαριστερά: Θέλεις αρχηγία, θα… την πληρώσεις!

Αναστάτωση και ποικίλα, έως και… χαριτωμένα, σχόλια έχει προκαλέσει μεταξύ των κεντροαριστερών υποψηφίων – που είναι και πολλοί, ζωή να’ χουν – η φήμη περί απόφασης της Επιτροπής Αλιβιζάτου για καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 10 χιλιάδων ευρώ από κάθε υποψήφιο αρχηγό του νέου φορέα!

Και μπορεί η συνεδρίαση της εν λόγω επιτροπής να ξεκινά σε λίγη ώρα, ωστόσο, η συγκεκριμένη φήμη-διαρροή άρχισε ήδη να συζητείται και να δημιουργεί τις πρώτες έριδες. Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ήταν ο πρώτος που τη σχολίασε στη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης, λέγοντας πως ελπίζει «να πρόκειται για… fake news, διότι μάλλον αφορά κάποια άλλη χώρα και όχι την φτωχοποιημένη Ελλάδα της κρίσης». Χαρακτήρισε, μάλιστα, «προσβλητικό να λες ότι κάποιος πρέπει να δώσει 10 χιλιάδες ευρώ».

Πηγή της Χαριλάου Τρικούπη, πάντως, σχολίασε με τόνο περιπαικτικό στο Documentonews.gr ότι «κάποιοι ευρωβουλευτές που διαμαρτύρονται, έχουν να πληρώσουν…»! 

Ωστόσο, από το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζεται πως οι εν λόγω πληροφορίες για το αντίτιμο δεν έχουν καμία σχέση με τα κόμματα και ότι αρμόδια να αποφασίσει είναι μόνον η επιτροπή Αλιβιζάτου.

Παρ’ όλα αυτά, όπως ανέφεραν στο Documentonews.gr, δεν είναι παράλογο να υπάρξει κάποια χρηματική εγγύηση εκ μέρους των υποψηφίων, πιο χαμηλή, όμως, από τα 10 χιλιάδες ευρώ, καθώς η όλη διαδικασία, πέρα από… απανωτές υποψηφιότητες, απαιτεί και χρήμα για τη διεξαγωγή της! Μάλιστα, εάν δεν υπάρξει αυτό το αντίτιμο από τους υποψηφίους, τότε θα κληθούν οι ψηφοφόροι να πληρώσουν περισσότερα για την συμμετοχή τους στην εκλογή αρχηγού.

Να σημειωθεί, πάντως, πως σε παρόμοιες εκλογικές διαδικασίες του παρελθόντος, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, δεν είχαν ζητηθεί χρήματα από τους υποψηφίους αρχηγούς. Η διαφορά, βέβαια, με την περί ου ο λόγος είναι ότι συζητείται το ενδεχόμενο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, η οποία είναι δαπανηρή. Γι’ αυτό, άλλωστε, δεν την είδε εξαρχής «με καλό μάτι» το ΠΑΣΟΚ – επισήμως τουλάχιστον, διότι ανεπισήμως η αλήθεια είναι ότι οι… «ηλεκτρονικοί» ψηφοφόροι δεν ελέγχονται εύκολα! 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter