Κεντροαριστερά: Όλοι εναντίον Φώφης-Σταύρου

Κεντροαριστερά: Όλοι εναντίον Φώφης-Σταύρου

Πυρά των συνυποψηφίων τους για την μεταξύ τους συμφωνία μη ενοποίησης των ΚΟ ΠΑΣΟΚ-Ποταμιού.

Ένα βήμα παραπάνω έκανε, μία μέρα μετά την πρώτη τηλεμαχία των υποψηφίων για την εκλογή ηγεσίας της Κεντροαριστεράς, ο Γιώργος Καμίνης. Ο δήμαρχος Αθηναίων, σε τηλεοπτική του δήλωση, επιτέθηκε εκ νέου κατά της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη, σχετικά με την συμφωνία που αποκαλύφθηκε στη διάρκεια του debate ότι έχουν ήδη κάνει και αφορά στη μη ενοποίηση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού, μετά την εκλογή αρχηγού του νέου φορέα.

Ο κ. Καμίνης επεσήμανε στη δήλωσή του ότι, μετά την ομολογία των δύο περί συμφωνίας, «αποκαλύφθηκε ότι για κάποιους στόχος δεν είναι η διεύρυνση της δημοκρατικής παράταξης, αλλά η διατήρηση των μικρών ελεγχόμενων σχημάτων και μηχανισμών»! Τους κατηγόρησε, μάλιστα, ότι «κοροϊδεύουν τον κόσμο και παίζουν με τα συναισθήματά του», ενώ κάλεσε τους πολίτες να δώσουν την απάντησή τους (σ.σ. στην κάλπη, προφανώς, καταψηφίζοντας τους δύο βασικούς αντιπάλους του)…

Ολόκληρη η δήλωση του Γιώργου Καμίνη:

«Χθες με την ομολογία της κυρίας Γεννηματά και του κ. Θεοδωράκη περί συμφωνίας, αποκαλύφθηκε ότι, για κάποιους στόχος δεν είναι η διεύρυνση της δημοκρατικής παράταξης αλλά η διατήρηση των μικρών ελεγχόμενων σχημάτων και μηχανισμών.

Όμως η προσπάθεια ανασυγκρότησης της παράταξης δεν είναι πρόσχημα. Δεν μπορούν πια να κοροϊδεύουν τον κόσμο και να παίζουν με τα συναισθήματά του.

Δεν γίνεται να προκαταλάβουμε τη διαδικασία και τις αποφάσεις των πολιτών.

Ο κόσμος της παράταξης με τη μαζική προσέλευση στις κάλπες έχει την ευκαιρία να δώσει εντολή για ένα νέο, ενιαίο κόμμα ανοικτό στην κοινωνία.

Σεβόμαστε την ιστορία όλων και στο όνομά της προχωράμε.

Καλώ τους δημοκρατικούς πολίτες, τον κόσμο της παράταξης, να δώσει την απάντησή του».

Και ο Ραγκούσης στην αντεπίθεση

Σε ανάλογη δήλωση κατά των Γεννηματά-Θεοδωράκη προέβη και ο Γιάννης Ραγκούσης, κάνοντας λόγο για «κρυφή συμφωνία», που έγινε «στην πλάτη των πολιτών που καλούνται να μετέχουν στην ίδρυση ενιαίας παράταξης»! Επανέλαβε ότι αρνείται να δεχτεί ως ειλημμένη και δεσμευτική μια τέτοια απόφαση και χαρακτήρισε ως «μείζον θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης, που απειλεί τα θεμέλια ενοποίησης» ενδεχόμενη άρνηση των δύο να ανακαλέσουν και να ακυρώσουν αυτή τη συμφωνία.

Η δήλωση Ραγκούση:

«Μεγάλη και δυσάρεστη η χθεσινοβραδινή έκπληξη που προκάλεσαν η Φ. Γεννηματά και ο Στ. Θεοδωράκης όταν αποκάλυψαν κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας ότι, ερήμην όλων μας, έχουν κρυφά συμφωνήσει την παράλληλη λειτουργία των κοινοβουλευτικών ομάδων ΔΗΣΥ και Ποταμίου και μετά τις εκλογές στις 12 Νοεμβρίου.

Η κρυφή αυτή συμφωνία έγινε στην πλάτη των πολιτών που καλούνται να μετέχουν στην ίδρυση ενιαίας παράταξης. Βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με τις δεσμεύσεις όλων για τη γέννηση μιας ενιαίας προοδευτικής παράταξης στις 12 Νοεμβρίου.

Όπως δήλωσα και χθες, δεν μπορώ να θεωρήσω ως ειλημμένη και δεσμευτική μια τέτοια απόφαση.

Αυτή η κρυφή συμφωνία τραυματίζει με τον χειρότερο τρόπο την ενοποίηση του χώρου μας.

Θεωρώ πλέον επιτακτική υποχρέωση της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη να δηλώσουν δημοσίως ότι αυτή η συμφωνία δεν ισχύει και ότι θα σεβαστούν την διαδικασία ενοποίησης του χώρου μέσα από τη λειτουργία μίας και ενιαίας κοινοβουλευτικής ομάδας.

Σε αντίθετη περίπτωση γεννάται μείζον θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης που απειλεί τα θεμέλια ενοποίησης».

Στο ίδιο μήκος κύματος και Ανδρουλάκης-Μανιάτης

Να σημειωθεί ότι και άλλοι υποψήφιοι, όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Γιάννης Μανιάτης, τάχθηκαν κατά της συγκεκριμένης απόφασης Γεννηματά-Θεοδωράκη, με ανάλογα επιχειρήματα στη διάρκεια του debate. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter