Κεντροαριστερά: υπογραφές έχουμε, εκλογές θα έχουμε;

Κεντροαριστερά: υπογραφές έχουμε, εκλογές θα έχουμε;

Τις υπογραφές υποστήριξης της υποψηφιότητάς τους κατέθεσαν στην Επιτροπή Αλιβιζάτου και οι δέκα υποψήφιοι για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, τηρώντας την προθεσμία που είχε τεθεί, μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου.

Την ίδια ώρα, αναζητείται εναγωνίως λύση, μετά τη «βόμβα» που έριξε η Vodafone σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω εταιρεία, που ήταν η μόνη που είχε ενδιαφερθεί να αναλάβει τις κεντροαριστερές εκλογές – έχοντας το «know how» των «γαλάζιων» του 2015 – ενημέρωσε την Πέμπτη την Επιτροπή Αλιβιζάτου ότι δεν θα είναι έτοιμη πριν από τις… 4 Φεβρουαρίου του 2018! Όσο για την πολυσυζητημένη εξ αποστάσεων ηλεκτρονική ψήφο, αυτήν την… αποχαιρετήσαμε οριστικά!

Και τώρα αναμένουμε, μαζί με τον Νίκο Αλιβιζάτο, απάντηση εκ μέρους της Wind και του ΟΤΕ, στις επιστολές που τους έστειλε ο επικεφαλής της επιτροπής, με τις οποίες, μάλιστα, τους ζητά να του απαντήσουν μέχρι απόψε (σ.σ. Παρασκευή) το βράδυ, εάν μπορούν εκείνες να αναλάβουν τις εκλογές στον χρόνο που έχει αποφασιστεί, δηλαδή στις 5 Νοεμβρίου.

Μπορεί φορέα να μην έχουμε λοιπόν, μπορεί ακόμα και οι εκλογές για τον ηγέτη να αρχίζουν να φαίνονται… όνειρο τρελό, όνειρο απατηλό, αλλά έχουμε… υπογραφές!

Τον πιο εντυπωσιακό αριθμό υπογραφών, πάντως, συγκέντρωσε αναμφισβήτητα η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία πέρα από τις 1.200 υπογραφές νέων που είχε πρώτη καταθέσει, σήμερα Παρασκευή κατέθεσε συνολικά 12.500 υπογραφές που συνιστούν το δίκτυο των υποστηρικτών της.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης κατέθεσε συνολικά 5.000 υπογραφές από την Ελλάδα, καθώς και 300 υπογραφές από Έλληνες του εξωτερικού. Οι 2.000 υπογραφές είναι από την Αττική, 1.000 από τη Μακεδονία, 1.000 από την Κρήτη και 1.000 από τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας. Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, έχει επίσης καταθέσει 1.800 υπογραφές από όλη την Ελλάδα και από 20 ευρωπαϊκές πόλεις.

Ο Γιάννης Ραγκούσης έχει προ ημερών καταθέσει περισσότερες από 1.000 υπογραφές, ενώ σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε 1.700 υπογραφές από όλες τις περιφέρειες της χώρας και από Έλληνες του εξωτερικού. Περίπου τον ίδιο αριθμό συγκέντρωσε ο Δημήτρης Τζιώτης, ενώ ο πρώην πρύτανης, Κωνσταντίνος Γάτσιος, συγκέντρωσε 4.632 υπογραφές.

Τις προηγούμενες ημέρες είχε αποστείλει στον Νίκο Αλιβιζάτο 1.250 υπογραφές ο Γιάννης Μανιάτης, αρκετές εκ των οποίων από Έλληνες του εξωτερικού, ενώ σήμερα έστειλε 2.300 υπογραφές ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΔΕΜ, Απόστολος Πόντας, απέστειλε περίπου 1.500 υπογραφές.

Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Αλιβιζάτος, «μετά τη διεξαγωγή του σχετικού ελέγχου, η επιτροπή αναμένεται να ανακοινώσει τον οριστικό πίνακα των υποψηφίων εντός της προσεχούς εβδομάδος». Θα προηγηθεί δειγματοληπτικός έλεγχος των υπογραφών ανά περιφέρεια της χώρας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter