Κένυα: Λήστεψαν τράπεζα αφού έσκαψαν ένα τούνελ για μήνες!

Κένυα: Λήστεψαν τράπεζα αφού έσκαψαν ένα τούνελ για μήνες!

Σενάριο μιας ευφάνταστης κινηματογραφικής ταινίας θυμίζει η ληστεία που διέπραξαν κακοποιοί στην Κένυα, οι οποίοι πέρασαν μήνες σκάβοντας στα έγκατα μιας τράπεζας η οποία βρισκόταν απέναντι από ένα… αστυνομικό τμήμα και έφυγαν με λεία ύψους 500.000 δολαρίων.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι αρχές συνέλαβαν δύο άνδρες και μία γυναίκα σε σχέση με τη ληστεία, ωστόσο δεν κατάφεραν να βρουν τα χρήματα που έκλεψαν, ένα ποσό που ανέρχεται σε 50 εκατομμύρια σελίνια, όπως ανακάλυψε σήμερα οι υπάλληλοι του υποκαταστήματος της Εμπορικής Τράπεζας της Κένυας (KCB), όταν πήγαν στη δουλειά τους.

«Δεν έχουμε βρει τα κλεμμένα χρήματα» δήλωσε ο Σίμπα Ουίλι αναπληρωτής διοικητής της αστυνομίας στην πόλη Τίκα, βορειοανατολικά του Ναϊρόμπι, όπου διαπράχθηκε η ληστεία.

«Υποπτευόμαστε ότι οι ληστές ενοικίασαν ένα από τα καταστήματα δίπλα στην τράπεζα ενώ έσκαβαν το τούνελ τους», περιέγραψε ο Ουίλι στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Για μήνες οι ληστές κατάφεραν να μεταφέρουν το χώμα που έβγαζαν από την εκσκαφή του εδάφους χωρίς να κινήσουν υποψίες καθώς το έκρυβαν σε κουτιά, έγραψε η εφημερίδα Daily Nation.

Έμποροι μάλιστα της περιοχής περιέγραψαν τους δύο νεαρούς άνδρες που είχαν νοικιάσει το κατάστημα ως «πολύ εργατικούς» και «ακοινώνητους».

Η τράπεζα KCB, η μεγαλύτερη τράπεζα της περιοχής, επιβεβαίωσε το περιστατικό στο Twitter.

Ωστόσο οι Κενυάτες ανταγωνίζονται για τον τίτλο της πιο ευρηματικής ληστείας με τους Βραζιλιάνους. Τον περασμένο μήνα η αστυνομία απέτρεψε την απόπειρα ληστείας μιας τράπεζας στο Σάο Πάολο αφού ανακάλυψε ένα υπόγειο τούνελ μήκους 500 μέτρων, εξοπλισμένο με φώτα αλλά και συστήματα εξαερισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter