Κερατσίνι: Ξεκίνησαν οι εργασίες αξιοποίησης της περιοχής Λιπάσματα

Κερατσίνι: Ξεκίνησαν οι εργασίες αξιοποίησης της περιοχής Λιπάσματα

Ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής του Κερατσινίου, η δημόσια αξιοποίηση της περιοχής των Λιπασμάτων, υλοποιείται.

Μόλις ελάχιστους μήνες μετά την παραχώρηση, στο Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας, μέρους από την έκταση της περιοχής των Λιπασμάτων, τα μηχανήματα έχουν ήδη μπει και ξεκινήσει, εδώ και ημέρες, τις εργασίες ανάπλασης της περιοχής από την πλευρά της Δραπετσώνας.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να παραδώσει το κομμάτι αυτό του χώρου, στους πολίτες, μέχρι το καλοκαίρι!

Μέχρι στιγμής έχουν αποσυρθεί από την περιοχή τόνοι από μπάζα και σκουπίδια, ενώ σύντομα ολοκληρώνονται και οι απαραίτητες χωματουργικές εργασίες. Το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένονται οι εργασίες δεντροφύτευσης, καθώς και η παραπέρα διαμόρφωση του χώρου.

Το νέο περιβάλλον θα περιλαμβάνει –μεταξύ άλλων- ένα ανοιχτό θέατρο, αθλητικές υποδομές, παιδική χαρά και αναψυκτήριο. Όλες οι εγκαταστάσεις πρόκειται να είναι προκατασκευασμένες και μεταφερόμενες.

Υπενθυμίζεται ότι παράλληλα με τις εργασίες, εντός του Ιανουαρίου, ολοκληρώνεται και ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το σύνολο της έκτασης των Λιπασμάτων, ο οποίος έχει προκηρυχθεί από την Αντιπεριφέρεια Πειραιά.

Αναφερόμενος στις εργασίες που πραγματοποιούνται στο χώρο των Λιπασμάτων, ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, δήλωσε ότι «οι αγώνες των κατοίκων της περιοχής δικαιώνονται επιτέλους στη πράξη. Το καλοκαίρι η πόλη θα είναι στα Λιπάσματα. Τους επόμενους μήνες θα ζωντανέψουμε αυτό το κομμάτι του Δήμου μας, που διάφοροι το κρατούσαν μακριά από τους πολίτες και κάποιοι εξακολουθούν να το κρατάνε, γιατί δεν ξεχνάμε ότι τα Λιπάσματα δεν είναι τα 200 μόνο στρέμματα που ανήκουν επιτέλους στο Δήμο, αλλά το σύνολο των 640 στρεμμάτων».

Ταυτόχρονα, ο Χρ. Βρεττάκος υπογράμμισε πως «η υπόλοιπη περιοχή των Λιπασμάτων αφήνεται να ρημάζει από τους ιδιώτες ιδιοκτήτες, ενώ ένα κομμάτι από αυτό που ανήκει στην OIL ONE χρησιμοποιείται σε βάρος της περιοχής, για τα απόβλητα των πλοίων».

Τέλος, ο δήμαρχος τόνισε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε ζωή σε αυτό το κομμάτι της πόλης μας, γεγονός που είναι ξεκάθαρο σε όλους. Συνεχίζουμε ώστε τα Λιπάσματα να πάρουν τη θέση που τους αξίζει στη Δραπετσώνα και το Κερατσίνι, ώστε να γίνουν πόλος πολιτισμού, χώρος αναψυχής και αθλητισμού, αλλά και μοχλός ανάπτυξης για την τοπική κοινωνία».   

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter