Κεραυνός εν (αν)Αι(ρυ)θρία – Παπασταφίδας & Υιός

Κεραυνός εν (αν)Αι(ρυ)θρία – Παπασταφίδας & Υιός

Όταν κάποιος είναι αδύναμος κι ανίκανος να διαχειριστεί ένα μέγεθος που του ανατέθηκε και δεν διαθέτει την αναγκαία ευθιξία, ώστε να παραιτηθεί, συνήθως αυτοπροσδιορίζεται ως πρωτοπόρος εκσυγχρονιστής -και δεν ξέρω και γώ τι άλλο- για να φέρει τα πράγματα στα δικά του στενά και διαχειρίσιμα όρια.

Τότε είναι που βλέπουμε -εν μία νυκτί- να μετατρέπεται η Πολυεθνική σε εγχώριο Franchise, το Super market σε Μπακαλικάκι, το Υπερωκεάνιο σε Λάντζα, και να επιβεβαιώνεται πανηγυρικά η λαϊκή φράση “Εκεί που κρεμάγαν οι αντάρτες τ’ άρματα, κρεμάνε οι γύφτοι τα νταούλια”.

Γι’ αυτό σας λέω, το νέο σήμα της ΝουΔου σας μάρανε κι όχι ότι ο Κούλης συνεχίζει και καμώνεται τον αρχηγό της ΝουΔου και τον βέβαιο επόμενο πρωθυπουργό;

Έλεγε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναφερόμενος στον άλλο «Σταυραετό» (τον επίγονο του Ανδρέα Παπανδρέου) τον «Γιωργάκη», ότι “δεν τραβάει το παλικάρι”. Μπορεί πράγματι να είχε δίκιο, αλλά όφειλε να προσέχει γιατί, βλέπεις, ανίκανο διάδοχο δεν έκανε αποκλειστικά και μόνο ένας ικανός πρόγονος, όπως ο «Παπασταφίδας» (Λάμπρος Κωνσταντάρας).

Έχει «Παπασταφίδας και Υιός» ο τόπος τούτος, «να φάν κι οι κότες»!

Βέβαια ο υιός του «Παπασταφίδα-Μητσοτάκη» έχει κάτι άκρως επικίνδυνο, που δεν έχουν (σε τέτοια δόση) οι άλλοι, και που είναι η υπέρμετρη ιδέα που κομίζει για τον εαυτό του.

Αμετροεπής, Εγωπαθής, Κομπορρήμονας, Φανφαρόνος, είναι μόνο μερικοί χαρακτηρισμοί που τον περιγράφουν, καθώς και οι σκωπτικές φράσεις του μεγαλοφυούς Όσκαρ Ουάιλντ που έλεγε για παρόμοιες περιπτώσεις,:

“Ποτέ δεν ταξιδεύω χωρίς το ημερολόγιό μου. Πάντα πρέπει να έχει κανείς κάτι συναρπαστικό να διαβάζει πάνω στο τρένο.”

Επίσης, απευθυνόμενος στους Τελωνειακούς υπαλλήλους: “Δεν έχω να δηλώσω τίποτα, εκτός από τη μεγαλοφυΐα μου.”

Κάτω από αυτό το πρίσμα ασκείται η πολιτική, εκεί στην ΝουΔου, στα χρόνια της μεγάλης «στροφής», από την εποχή της πρωθυπουργίας Σαμαρά (όταν ο Κούλης ήταν πρωτοκλασσάτος υπουργός) και φυσικά (μετά το διάλλειμα με τον Μεϊμαράκη) από τον Φεβρουάριο του 2016 που ανέλαβε αρχηγός του κόμματος.

Η ακροδεξιά κανοναρχεί στο κόμμα, ενώ ο εναγκαλισμός με τα «χρυσαύγουλα» είναι συνεχής και βλακωδώς ομολογημένος.

Είπε, λόγου χάριν, ο γνωστός Άρης Πορτοσάλτε στην επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, για να δικαιολογήσει την άποψη του ΣΚΑΪ ότι η δολοφονία έγινε λόγω διαπληκτισμού για το…ποδόσφαιρο, ότι το ίδιο δημοσίευσε (την επομένη της δολοφονίας) και το “ελεγχόμενο από του Μαξίμου κρατικό πρακτορείο ειδήσεων”, μόνο που ένοικος στο Μαξίμου το 2013 δεν ήταν ο Τσίπρας, αλλά ο Σαμαράς!

Είναι ο υιός «Παπασταφίδα» που σαν υπουργός απέλυσε 11.500 δημοσίους υπαλλήλους, που συμμετείχε στην εκτόξευση της ανεργίας στο 27% και που ως επίδοξος Πρωθυπουργός ζητάει την διατήρηση της αναλογίας των προσλήψεων 5/1 και υπόσχεται οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου να μην ανανεώνονται.

Είναι ο υιός «Παπασταφίδα» που στηρίζει κάθε φοροκλέφτη, κάθε εμπλεκόμενο σε σκάνδαλα, κάθε σκληρό μέτρο που χρεώνεται η κυβέρνηση, κάθε καταστροφή που συντελείται επί Τσίπρα, κάθε αρνητικό δημοσίευμα για την Ελλάδα, κάθε εμπόδιο στην επίλυση προβλημάτων εσωτερικής ή εξωτερικής πολιτικής.

Είναι ο υιός «Παπασταφίδα» που πολέμησε να μην βγούμε από τα μνημόνια, που φωνάζει να κοπούνε οι συντάξεις, που ασκεί μυστική διπλωματία με την…Σπυράκη για να μην λυθεί το Μακεδονικό και δημοσίως ψεύδεται ασύστολα.

Είναι ο υιός «Παπασταφίδα» που καμώνεται τον σπουδαίο, σαν την μύγα του Αισώπου που καθόταν στο πίσω μέρος του άρματος και φώναζε:

“Πω-πω σκόνη που σήκωσα! ”

*Ο κ. Ευθύμιος Γεωργόπουλος είναι Διοικητής στο νοσοκομείο «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ – ΕΕΣ»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter