Κέρδη 30,2 εκατ. ευρώ για τον Ολυμπιακό από το φετινό Champions League

Κέρδη 30,2 εκατ. ευρώ για τον Ολυμπιακό από το φετινό Champions League

Τι κι αν πήρε μόλις έναν βαθμό στους ομίλους του φετινού Champions League, ο Ολυμπιακός κέρδισε μια ολόκληρη περιουσία από την συμμετοχή του και μόνο, στην διοργάνωση. Περιουσία που μεταφράζεται σε 30,2 εκατ ευρώ!

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «As», ο Ολυμπιακός έβαλε στο ταμείο του αυτό το μυθικό για τα ελληνικά δεδομένα ποσό, τόσο από τους τέσσερις αγώνες του στα προκριματικά και τα πλέι οφ του Champions League, όσο και από την συμμετοχή του στους ομίλους αλλά και από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Πιο αναλυτικά, πήρε 15,2 εκατ. ευρώ από τα μπόνους πρόκρισης στους ομίλους και τα αποτελέσματα του στα 10 παιχνίδια που έδωσε συνολικά, ενώ τα υπόλοιπα 15 εκατ. ευρώ το πήρε από το market pool (τα τηλεοπτικά δικαιώματα δηλαδή) το οποίο εισέπραξε ολόκληρο αφού η ΑΕΚ δεν κατάφερε να μπει στους ομίλους της διοργάνωσης (αν προκρινόταν και η Ένωση, το ποσό θα μοιραζόταν δια δύο).

Με τα 15 εκατ ευρώ από τα έσοδα ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην 27η θέση μεταξύ των 32 φιναλίστ, ξεπερνώντας τις Φέγενορντ, Αντερλεχτ, Μονακό, Ντόρτμουντ και Μπενφίκα. Στα συνολικά ποσά, οι «ερυθρόλευκοι» με τα 30,2 εκατ βρίσκονται στην 19η θέση μεταξύ των 32 ομαδων, δηλαδή πάνω από τις Πόρτο, Βασιλεία, Ντόρτμουντ, Σαχτάρ, Φέγενορντ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Σπόρτινγκ, Σπαρτάκ, Αντερλεχτ, Μπενφίκα, Καραμπάχ, Μάριμπορ, ΑΠΟΕΛ…

Τα περισσότερα χρήματα συνολικά μέχρι τώρα, έχουν πάρει η Γιουβέντους με 77,56 εκατ. ευρώ, η Ρόμα με 69,3 και η Τσέλσι με 63,9.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter