Κέρδισε τη δικαστική μάχη η ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη – Ανεστάλη το πρόστιμο

Κέρδισε τη δικαστική μάχη η ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη – Ανεστάλη το πρόστιμο

To Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής ανέστειλε το πρόστιμο των 44 εκατομμυρίων ευρώ που είχε επιβληθεί στην εταιρεία πριν την εξαγορά της από τον όμιλο Σαββίδη.

Εκκρεμούν πλέον η αίτηση της εταιρίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας (πρόκειται να συζητηθεί τον ερχόμενο Μάιο) για ανακοπή της ατομικής ειδοποίησης καθώς και η αναίρεση κατά προηγούμενης απόφασης του Διοικητικού Εφετείου που επικύρωνε το πρόστιμο.

Θα λειτουργήσει κανονικά

Σε κανονική λειτουργία παραμένει πλέον η καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ,,μετά την απόφαση του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Κομοτηνής να αναστείλει την διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης του προστίμου των 44 εκατομμυριων ΕΥΡΏ (με τις προσαυξήσεις) που της είχε επιβληθεί για ενέργειες που είχαν γίνει πριν από την εξαγορά της από τον όμιλο του Ιβάν Σαββίδη το 2013.

Με την απόφασή του το δικαστήριο έκανε δεκτή την σχετική αίτηση της εταιρίας και ανέστειλε την εκτέλεση της ατομικής ειδοποίησης του τελωνείου Ξάνθης για την πληρωμή προστίμου ύψους 38 εκατομμυρίων ευρώ (έχει ανέλθει στα 44 εκατομμύρια με τις προσαυξήσεις), για υπόθεση του 2009.

Την αίτηση αναστολής υποστήριξαν στο δικαστήριο και οι εργαζόμενοι της εταιρείας επιδιώκοντας να διατηρήσουν τις θέσεις τους με τη συνέχιση της λειτουργίας της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter