Κικίλιας: Επιμένει για το πρωθυπουργικό ταξίδι στο Παρίσι

Κικίλιας: Επιμένει για το πρωθυπουργικό ταξίδι στο Παρίσι

Το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι είναι μεγάλο πολιτικό θέμα, επέμεινε και την Τρίτη, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας και κάλεσε πάλι την κυβέρνηση να απαντήσει άμεσα. Για το πόθεν έσχες της Μαρέβας Μητσοτάκη σχετικά με την αγορά του σπιτιού στο Παρίσι, είπε ότι τα εισοδήματά της την υπερκάλυπταν, ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τα μπλοκάκια

Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι ο Β. Κικίλιας τόνισε πως ο κ. Τσίπρας «ταξίδεψε στα μουλωχτά στο Παρίσι και το δικαιολογεί ως μεγάλες συναντήσεις με την τράπεζα Ρότσιλντ που αποτελεί επίσημο σύμβουλο του ΟΔΔΗΧ», επισημαίνοντας πως «μιλάμε για πάρα πολλά χρήματα, αν και εφόσον αυτή η τράπεζα συμβληθεί με τον ΟΔΔΗΧ».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Τζανακόπουλος παραδέχτηκε ότι το non paper του Μεγάρου Μαξίμου του Σαββάτου είναι ένα μεγάλο ψέμα, καθώς, όπως είπε ο κ. Βέττας, παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει τέτοια σύμβαση. «Όλα θα πρέπει να τα γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες. Πριν και μετά από το ταξίδι που θα κάνει ο πρωθυπουργός. Υπάρχει σκιά σε όλο αυτό. Έκανε ένα ταξίδι κρυφά και συναντήθηκε με μια τράπεζα που την είχε χαρακτηρίσει όπως την είχε χαρακτηρίσει ο εταίρος του. Δεν πρέπει ο ελληνικός λαός να ενημερωθεί; Γιατί ένας πρωθυπουργός δεν ανακοινώνει για πρώτη φορά το ταξίδι του; Ποια είναι η στόχευση; Δεν υπάρχει εδώ και τρεις μέρες απάντηση για το ταξίδι αυτό», δήλωσε ο κ. Κικίλιας, επαναλαμβάνοντας τα ερωτήματα που έχει θέσει επίσημα η ΝΔ, όπως για το αν γνώριζαν για το ταξίδι οι κύριοι Τσακαλώτος και Καμμένος.

Όσον αφορά την υπόθεση με το «πόθεν έσχες» της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη ο κ. Κικίλιας τόνισε πως τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών ελέγχονται από ορκωτούς λογιστές και την αρμόδια επιτροπή της Βουλής. «Διά της συζύγου του προέδρου της ΝΔ προσπαθούν οι κύριοι να βάλλουν απέναντι στον Κ. Μητσοτάκη. Η συγκεκριμένη κυρία δούλευε στον ιδιωτικό τομέα ως στέλεχος κορυφαίας τράπεζας και υπερκαλύπτει με το πόθεν έσχες της την αγορά του σπιτιού. Επειδή δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν στην πραγματική πολιτική, με λάσπη και οχετό και συκοφαντίες προσπαθούν να κρατηθούν στις καρέκλες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για τα μπλοκάκια, αλλά και για την οικονομική της πολιτική, τονίζοντας πως «ο Τσίπρας προσπαθεί να δώσει το χάπι της αμνησίας στους βουλευτές του», ώστε να ψηφίσουν τα μέτρα που θα φέρει. Όπως είπε, «αυτό που θέλει να κάνει η κυβέρνηση και το επιβεβαιώνει και ο κ. Βερναρδάκης με δηλώσεις του, είναι διχόνοια και μίσος μεταξύ των Ελλήνων, μήπως μπορέσουν να κρύψουν ότι κορόιδεψαν τους πολίτες. Ο στόχος του κ. Τσίπρα είναι η καρέκλα. Δεν τον νοιάζουν τα μέτρα που θα φέρει. Ο δρόμος με τη ΝΔ είναι μεταρρυθμίσεις, στοχευμένες επεμβάσεις στο Δημόσιο, νέες δουλειές για να σταθεί η χώρα στα πόδια της», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter