Κίνα: Δημιουργεί περιοχή προσομοίωσης με τον Άρη

Κίνα: Δημιουργεί περιοχή προσομοίωσης με τον Άρη

Σε βάση επιστημονικής έρευνας του πλανήτη Άρη αλλά και τόπο οικολογικού τουρισμού αναμένεται να μετατραπεί μία κόκκινη βραχώδης λεκάνη στην Κίνα, σύμφωνα με ένα αναπτυξιακό σχέδιο ύψους 400 εκατ. γιουάν (61 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ).

Όπως δήλωσε σήμερα ο Λίου Σιαοτσάν από το Τμήμα Φυσικών Μελετών της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών (CAS), πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση στο Χάισι της Μογγολίας και στην επαρχία Κινχάι της αυτόνομης επαρχίας του Θιβέτ στη βορειοδυτική Κίνα με αντικείμενο την ανάπτυξη βάσης προσομοίωσης του πλανήτη Άρη.

«Ως μοναδική βάση επιστήμης και αναψυχής του πλανήτη Άρη στην Κίνα, ελπίζουμε ότι θα επικεντρωθεί στο επιστημονικό θέμα της εξερεύνησης του διαστήματος», δήλωσε ο Λίου.

Η περιοχή του κόκκινου βράχου στη λεκάνη του Τσαϊντάμ στο δυτικό Κινχάι έχει ονομαστεί το πιο «αρειανό» μέρος στη Γη, καθώς τα φυσικά χαρακτηριστικά του, το τοπίο και το κλίμα είναι όμοια με αυτά του κόκκινου πλανήτη.

Τον περασμένο Νοέμβριο η κυβέρνηση στο Χάισι και η Κινεζική Ακαδημία Επιστημών υπέγραψαν συμφωνία για την οικοδόμηση της βάσης και από τότε άρχισαν να συζητούν για την τοποθεσία που θα λάβει χώρα το πρόγραμμα, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού επιστημόνων της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών (CAS).

«Η βάση, λέει ο Λίου, θα αποτελείται από μία «κοινότητα και μία κατασκήνωση του Άρη». Η κατασκήνωση θα έχει μία σειρά πειραματικών ενοτήτων -όπως καταλύματα τα οποία θα αποτελέσουν τόπο βιωματικής μάθησης στον τομέα της αεροδιαστημικής, της αστρονομίας, της γεωγραφίας και των νέων μορφών ενέργειας».

Η Κίνα ξεκίνησε ένα μη επανδρωμένο πρόγραμμα εξερεύνησης του Άρη και σχεδιάζει να δρομολογήσει μία αποστολή γύρω στο 2020.

«Η οικοδόμηση της βάσης προσομοίωσης του Άρη έχει τόσο επιστημονική όσο και οικολογική σημασία. Μπορεί να αυξήσει την ευαισθητοποίηση του κοινού για την εξερεύνηση του διαστήματος και παράλληλα να φέρει οικονομικά οφέλη στην περιοχή», δήλωσε ο Τζανγκ Μπιάο, αντιδήμαρχος του Χάισι.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter