Κίνα: Ο Πούτιν δείχνει το ταλέντο του στο πιάνο! (Video)

Κίνα: Ο Πούτιν δείχνει το ταλέντο του στο πιάνο! (Video)

Ο Ρώσος πρόεδρος, θαυμαστής (και) της μουσικής, δεν έχασε το χρόνο του περιμένοντας τον Κινέζο ομόλογό του κατά την επίσκεψή του στο Πεκίνο.

Φθάνοντας στην επίσημη κατοικία του Κινέζου προέδρου, Σι Τζινπίνγκ εντυπωσιάστηκε από το μαύρο πιάνο και αμέσως κάθισε μπροστά του. Στην αρχή έπαιξε το Moskovskie Okna (Μοσχοβίτικα παράθυρα), μουσικό κομμάτι που θεωρείται ως ο ανεπίσημος ύμνος της ρωσικής πρωτεύουσας. Λίγο αργότερα έπαιξε το αντίστοιχο (Βραδινό τραγούδι), της γενέτειράς του, του Λένινγκραντ, σήμερα Αγία Πετρούπολη.

Όταν ρωτήθηκε σήμερα, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην κινεζική πρωτεύουσα, για τις μουσικές επιδόσεις του, ο Πούτιν είπε ότι απλώς περνούσε την ώρα του χτυπώντας τα πλήκτρα ενώ περίμενε να ξεκινήσει η συνάντησή του με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ. “Κρίμα που το πιάνο ήταν ξεκούρδιστο”, σχολίασε. “Ήταν δύσκολο να παίξω, ακόμη κι εγώ που παίζω με τα δυο δάχτυλα. Δεν μπορώ να πω ότι έπαιξα, απλώς πατούσα τα πλήκτρα με δυο-τρία δάχτυλα”, πρόσθεσε.

“Νόμιζα ότι αν το βιντεοσκοπούσε ο κ. Πεσκόφ θα ήταν για προσωπική χρήση, για το αρχείο”, συνέχισε ο Πούτιν αναφερόμενος στον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, τον Ντμίτρι Πεσκόφ. “Αλλά αποφάσισαν να το δημοσιοποιήσουν. Τέλος πάντων. Ελπίζω να μην σας απογοήτευσα”, χαριτολόγησε.

Άλλος δημοσιογράφος ρώτησε τον Πούτιν τι τραγούδι θα έπαιζε στον Ντόναλντ Τραμπ σε μια ενδεχόμενη συνάντησή τους.

“Δεν ξέρω, νομίζω ότι θα πρέπει να τον συναντήσω, να συνομιλήσουμε και ανάλογα με το αποτέλεσμα να επιλέξω μια μελωδία”, απάντησε.

Ο 64χρονος Ρώσος πρόεδρος έχει παίξει και στο παρελθόν πιάνο δημοσίως, αν και γενικώς προσπαθεί να καλλιεργεί μια πιο αθλητική εικόνα: μεταξύ άλλων έχει κάνει ιππασία στη Σιβηρία, πέταξε με πυροσβεστικό αεροσκάφος και έκανε καταδύσεις στη Λίμνη Βαϊκάλη και στη Μαύρη Θάλασσα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter