Κίνα: Χάος προκαλούν οι πλημμύρες στη χώρα

Κίνα: Χάος προκαλούν οι πλημμύρες στη χώρα

Σφοδρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες δημιουργούν χάος στην Κίνα, καθώς έχουν πλημμυρίσει ποταμοί προκαλώντας καταστροφές σε γέφυρες και σοβαρά προβλήματα στο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο και αναγκάζοντας χιλιάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, όπως ανέφεραν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, 241 ποτάμια σε 24 επαρχίες έχουν πλημμυρίσει τις τελευταίες ημέρες, με την άμεση οικονομική ζημιά να ανέρχεται στα 25,9 δισεκ. γιουάν (3,87 δισεκ. δολάρια).

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν για σήμερα και νέες έντονες βροχοπτώσεις σε όλη τη χώρα, ενώ πλημμύρες και κατολισθήσεις αναμένονται στη νοτιοδυτική επαρχία Σιτσουάν.

Οι έντονες βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες είναι συνηθισμένο για την εποχή φαινόμενο για μεγάλο τμήμα της Κίνας, και συχνά στοιχίζουν τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους. Ωστόσο, φέτος ο αριθμός των θυμάτων είναι σχετικά μικρός, τουλάχιστον στην αρχή του καλοκαιριού, με μόνο μία επαρχία να καταγράφει 15 νεκρούς και μία άλλη τρεις νεκρούς.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua (Νέα Κίνα) μετέδωσε χθες ότι πάνω από 10 αυτοκινητόδρομοι στην επαρχία Σιτσουάν είναι πλέον μη προσβάσιμοι λόγω των πλημμυρών ενώ κατέρρευσε μία γέφυρα στο ποταμό Μιν.

Έως της Πέμπτη, οι πλημμύρες στην επαρχία προκάλεσαν ζημίες της τάξης των 2,4 δισεκ. γιουάν, σύμφωνα με το υπουργείο Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών, που απέστειλε ειδικές ομάδες αντιμετώπισης καταστροφών στη Σιτσουάν και τη γειτονική επαρχία Γκανσού.

Σύμφωνα με το Xinhua, έως την Παρασκευή πάνω από 80.000 κάτοικοι της γειτονικής πόλης Τσονγκίνγκ αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις είχαν επίσης ως αποτέλεσμα να υπερχειλίσει ο Κίτρινος Ποταμός, που διασχίζει τη βόρεια Κίνα, μπλοκάροντας ένα τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου στη βορειοδυτική επαρχία Σαανσί.

Στη Γκανσού, επίσης στη βορειοδυτική Κίνα, αναφέρθηκαν 15 νεκροί και τέσσερις αγνοούμενοι ενώ πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν επηρεαστεί από τις έντονες βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες, όπως μετέδωσε σήμερα το επίσημο δίκτυο China News Service.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter