Κινδυνεύει με «αποβολή» από το Μουντιάλ ο Μαραντόνα!

Κινδυνεύει με «αποβολή» από το Μουντιάλ ο Μαραντόνα!

Η FIFA ετοιμάζει από στιγμή σε στιγμή την ετυμηγορία της για την άσεμνη χειρονομία του Ντιέγκο Μαραντόνα προς Νιγηριανύς φιλάθλους αμέσως μετά την επίτευξη του νικητήριου γκολ της Αργεντινής στο παιχνίδι με τη Νιγηρία. Γκολ που χάρισε την πρόκριση στην «αλμπισελέστε» και ταυτόχρονα απέκλεισε την αφρικανική ομάδα από τη συνέχεια του Μουντιάλ.

Η συμπεριφορά του Μαραντόνα (έκανε χειρονομίες με σηκωμένα τα μεσαία δάκτυλα των δύο χεριών του) δεν άρεσε σε κανέναν και ειδικότερα στην Παγκόσμια Συνομοσπονδία, η οποία ασχολείται πλέον με το θέμα που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Σύμφωνα με δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ, εξετάζεται το ενδεχόμενο αποπομπής του Μαραντόνα από το Μουντιάλ, καθώς ο πρώην μεγάλος άσος, βρίσκεται στα γήπεδα της Ρωσίας ως έμμισθος πρεσβευτής της FIFA. Τι σημαίνει αυτό; Ότι εισπράττει 11 χιλιάδες ευρώ το μήνα, συν τα έξοδα για όλα τα ταξίδια που κάνει. Πέρα όμως από τον χυδαίο πανηγυρισμό του, τα περιστατικά με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Αργεντινό σταρ είναι αρκετά και αυτό ανάγκασε ητν FIFA να επανεξετάσει την στάση της απέναντι του. Εκτός αυτού πάντως, την FIFA δεν άρεσε και η εικόνα του ευροσκόμενου ε άθλια κατάστση μαραντόνα, όπου υποβασταζόμενος από σεκιούρτι μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες.

Όπως και να έχει μαζεύτξηκαν πολλά για τον 57χρονο Αργεντινό. Κατ’ αρχάς δεν ήταν στον επίσημο κατάλογο VIP της FIFA για το συγκεκριμένο ματς με τη Νιγηρία, καθώς στον πρώτο αγώνα της Αργεντινής με την Ισλανδία κάπνιζε πούρο σε χώρο για μη καπνίζοντες και αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη. Όμως αντιδράσεις προκάλεσε με τη συμπεριφόρά του και απέναντι στους φιλάθλους της Νότιας Κορέας. Συμπεριφορά που κρίθηκε ρατσιστική καθώς ο Μαραντόνα εθεάθη να τραβάει τα μάτια του στο πλάι, σχηματίζοντας σχιστά μάτια και κοίταζε έτσι προς το μέρος των Νοτιοκορεατών. Για να δικαιολογηθεί είπε ότι είδε ένα παιδάκι στην εξέδρα με φανέλα της Αργεντινής και προσπάθησε να του δείξει πόσο ωραίο είναι να υποστηρίζουν την ομάδα του και και οι Νοτιοκορεάτες!

Πέρα όμως από την όποια απόφαση πάρει η Παγκόσμια ποδοσφαιρική αρχή, στον Μαραντόνα επιτέθηκε με ένα σκληρό ποστάρισμα του στο instagram, o Νιγηριανός επιθετικός του Ολυμπιακού Εμάνουελ Εμενίκε, ο οποίος προειδοποίησε τον Αργεντινό να μην τον πετύχει πουθενά, αποκαλώντας τον «ζώο»! Εγραψε χαρακτηριστικά: «Ο μεγαλύτερος ανόητος που έχω γνωρίσει στη ζωή μου. Ποιο είναι το μήνυμά σου σ’ αυτή τη γενιά Ντιέγκο Μαραντόνα; Η FIFA πρέπει να το δει. Ανόητε γέρο, μη σε πετύχω πουθενά στη Νιγηρία, ζώο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter