Κινδυνολογεί ο Λιαργκόβας και βλέπει «κίνδυνο κουρέματος», αν δεν γίνουν πλειστηριασμοί

Κινδυνολογεί ο Λιαργκόβας και βλέπει «κίνδυνο κουρέματος», αν δεν γίνουν πλειστηριασμοί

Ο απερχόμενος επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλή, Παναγιώτης Λιαργκόβας «ξανακτυπά» με την κινδυνολογία του.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ έκανε λόγο «για κίνδυνο κουρέματος (καταθέσεων), αν δεν προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί.

«Αν δεν προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί, θα έχουν πρόβλημα οι τράπεζες και θα γίνει ανακεφαλαιοποίηση και κούρεμα καταθέσεων σύμφωνα με τα δεδομένα» είπε ο κ Λιαργκόβας, ο οποίος πρόσφατα ήταν ομιλητής στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

«Οι κυβερνήσεις πάντα ανέβαλαν τις μεταρρυθμίσεις για αργότερα αλλά το αργότερα έφτασε και πρέπει να γίνουν πολλά μέχρι το κλείσιμο του προγράμματος», είπε, σημειώνοντας πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε βροχή από μεταρρυθμίσεις από το μνημόνιο 2 και 3.

«Θα είναι δύσκολο να έχουμε θεαματικούς ρυθμούς ανάπτυξης καθώς δεν έχουμε επενδύσεις, το κλειδί είναι να γίνουν επενδύσεις» συμπλήρωσε ενώ εξέφρασε τον φόβο του ότι θα παγιδευτούμε σε χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και στασιμότητα.

Για την ιστορία πάντως ο κ. Λιαργκόβας είχε προβλέψει πως θα είχαμε ύφεση στο πρώτο τρίμηνο του 2017 (είχαμε ανάπτυξη 04%) και ότι δεν θα υπάρχει έξοδος στις αγορές το 2018. Ο ίδιος έχει προβλέψει μάλιστα τέταρτο μνημόνιο ή χρεοκοπία.

Να σημειωθεί πως το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή είχε χρησιμοποιήσει πρόσφατα παλιά στοιχεία για τις τριμηνιαίες εκτιμήσεις του, προκαλώντας την αντίδραση της κυβέρνησης.

Ο ίδιος είχε παραδεχθεί τη χρήση παλιών στοιχείων λέγοντας πως δεν είχαν στη διάθεσή τους νεώτερα!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter