Κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Συγκέντρωση σε συμβολαιογραφείο (Photos)

Κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Συγκέντρωση σε συμβολαιογραφείο (Photos)

Ραντεβού σε συμβολαιογραφικά γραφεία και Ειρηνοδικεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δίνουν μέλη κινημάτων και συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς, καθώς, μετά την αναστολή της αποχής του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου & Δωδεκανήσου, αναμένεται να ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από συμβολαιογραφείο που εμπλέκεται στη διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. 




Σε ανακοίνωσή του ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η συμμορία των αρπακτικών (κυβέρνηση, Ε.Ε., ΔΝΤ, τραπεζίτες, μεγαλοσυμβολαιογράφοι, Μ.Μ.Ε.) ετοιμάζεται να εφαρμόσει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς όσο πιο σύντομα γίνεται, πιθανόν και στις 29 του Νοέμβρη» ενώ υποστηρίζει ότι «μπορεί υπουργός και Μ.Μ.Ε να μιλούν για πλειστηριασμούς με οφειλές πάνω από 300.000 αλλά ταυτόχρονα ο υπουργός δεν το νομοθετεί ενώ τραπεζίτες και ‘’Θεσμοί’’ δεν το αποδέχονται παρά ως “στάχτη στα μάτια” για τα πρώτο διάστημα, ‘’για να καμφθούν οι αντιδράσεις’’, όπως σε όλους τους τόνους δηλώνουν».

Διακηρύσσει δε ότι «όσους εμφυλιοπολεμικούς νόμους κι αν φέρουν στην επιφάνεια, όσες διμοιρίες των ΜΑΤ κι αν επιστρατεύσουν, δεν μπορούν να σταματήσουν τη λαϊκή οργή για την πολιτική τους. Αυτή τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση που σαν φουσκωμένο ποτάμι θα παρασύρει στο διάβα του την πολιτική αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας και δεν θα σταματήσει παρά μόνο στη νίκη και την ανατροπή:

-την κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

-τη θεσμοθέτηση πραγματικής προστασίας της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με μέτρα όπως το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας και η διαγραφή χρεών προς τράπεζες, κράτος, δήμους και ταμεία».

Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής καλεί «όλους τους εργαζόμενους και τους άνεργους, τους νέους και τους συνταξιούχους, τα σωματεία, τις κινήσεις γειτονιάς και τις κοινωνικοπολιτικές συλλογικότητες, όλο το λαό, την Τετάρτη 29 του Νοέμβρη:

– στην Αθήνα: 10:00 πμ Ακαδημίας 31 και Αμερικής, στο συμβολαιογραφικό γραφείο που διενεργεί ηλεκτρονικό πλειστηριασμό

– στη Θεσσαλονίκη: 1:30μ.μ., στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, στη συγκέντρωση/πορεία προς το συμβολαιογραφικό σύλλογο και το Ειρηνοδικείο Θεσ/νίκης».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών ανέφερε ότι στη Γενική Συνέλευση της Δευτέρας αποφασίστηκε η «αναστολή της αποχής των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια όλων των πλειστηριασμών», η «συστηματική παρακολούθηση της τήρησης των συμφωνηθέντων με τους συναρμόδιους υπουργούς για τη διασφάλιση της ομαλής διενέργειας των πλειστηριασμών και την προστασία των συμβολαιογράφων» και η «άμεση σύσταση και λειτουργία επιτροπών για τη βελτίωση της διαδικασίας και των συνθηκών διενέργειας των πλειστηριασμών».

Σύμφωνα με την απόφαση, όλα τα παραπάνω θα αποτιμηθούν «σε συνέλευση των μελών είτε σε έκτακτη, είτε στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευσή μας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter