Κινητοποίηση για τις γερμανικές οφειλές αύριο στην Αθήνα

Κινητοποίηση για τις γερμανικές οφειλές αύριο στην Αθήνα

Την Πέμπτη θα ξεκινήσει από την πλατεία Κοραή έξω από το Χώρο Ιστορικής Μνήμης 1941-1944 (έδρα της Κομαντατούρ) η κινητοποίηση για την αποζημίωση της Ελλάδας για τις καταστροφές κατά την διάρκεια της Κατοχής. 

Η Πέμπτη 6 Απριλίου είναι η ημέρα εισβολής των γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα. Η συγκέντρωση θα ξεκινήσει στις 6 στην πλατεία Κοράη και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία στη Γερμανική Πρεσβεία και ειρηνική, συμβολική περικύκλωσή της.

Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα συνδιοργανώνει με τις Πανελλήνιες Αντιστασιακές Οργανώσεις ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, ΠΟΑΕΑ και ΠΣΑΕΕΑ  την κινητοποίηση, την οποία  στηρίζει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αντιστασιακών – Αντιφασιστών (FIR).

Οι αποζημιώσεις που χρωστάει το Γερμανικό καταμετρώνται ως εξής:

Το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο που επιβλήθηκε στην κατεχόμενη Ελλάδα στις 14/3/1942, ύψος 3,5 δις αμερικανικών δολαρίων σε τιμές του 1938.

Πολεμικές επανορθώσεις – αποζημιώσεις για τις ζημιές που προξένησαν τα Γερμανικά κατοχικά στρατεύματα, που αναγνωρίστηκαν από τη «Διάσκεψη των Συμμάχων» στο Παρίσι (Δεκέμβρης 1945-Γενάρης 1946), ύψος 7.181 εκατ. αμερικανικών δολαρίων, σε τιμές του 1946.

Τις αποζημιώσεις των θυμάτων των φρικιαστικών ναζιστικών εγκλημάτων στα ναζιστικά στρατόπεδα και στα εργοστάσια 

Την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών ανεκτίμητης αξίας και των θησαυρών πολιτιστικής κληρονομιάς που λεηλατήθηκαν από τις γερμανικές κατοχικές δυνάμεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter