Κλείνουν οι πύλες του μετρό – Επαναφορτίστε κάρτες & εισιτήρια

Κλείνουν οι πύλες του μετρό – Επαναφορτίστε κάρτες & εισιτήρια

Ενώ κλείνουν σταδιακά οι μπάρες του νέου συστήματος εισιτηρίων και ελέγχων, ο ΟΑΣΑ προτείνει την επαναφόρτιση εισιτηρίων και καρτών.

Για το λόγο αυτό ο ΟΑΣΑ διένειμε σήμερα δωρεάν 8.000 ανώνυμες κάρτες ATH.ENA Card, ενώ αντίστοιχη ενέργεια είναι προγραμματισμένη για αύριο.

Επιδίωξη του Οργανισμού αποτελεί η ενίσχυση της κουλτούρας της επαναφόρτισης, καθώς τόσο τα ηλεκτρονικά εισιτήρια, όσο και οι ηλεκτρονικές κάρτες είναι επαναφορτιζόμενα, οπότε το επιβατικό κοινό καλείται να τα επαναχρησιμοποιεί και να μην τα πετά.

Δεκάδες προωθητές του Οργανισμού σε επτά σταθμούς («Αγ. Αντώνιος», «Δουκ. Πλακεντίας», «Ομόνοια», «Σύνταγμα», «Ανθούπολη», «Αγ. Δημήτριος», «Αιγάλεω») μοίρασαν στο επιβατικό κοινό δωρεάν ανώνυμες κάρτες ΑΤΗ.ΕΝΑ Card, παρέχοντας τις σχετικές οδηγίες με ενημερωτικά φυλλάδια.

Ο ΟΑΣΑ, πέρα από την επαναφόρτιση, συστήνει στους επιβάτες την αγορά εισιτηρίων με πολλαπλές διαδρομές, όπως 10 + 1 ή 5 + 0 ή μετ’ επιστροφής, προκειμένου να αποφεύγει τυχόν ουρές σε εκδοτήρια ή αυτόματα μηχανήματα.

Εναλλακτικά, μπορεί να εκδώσει προσωποποιημένη κάρτα ATH.ENA Card και να τη φορτίζει μέσω του διαδικτύου ή του κινητού τηλεφώνου.

Όσον αφορά την επικύρωση εισιτηρίων και καρτών σε μετρό και ηλεκτρικό, αυτή γίνεται στις πύλες με το πράσινο βέλος, τόσο κατά την είσοδο, όσο και κατά την έξοδο από τους σταθμούς και πάντα στον αναγνώστη που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά.

Κλείνουν σταδιακά οι πύλες – Τι πρέπει να προσέξετε για να μην ταλαιπωρηθείτε

Στην τελική ευθεία μπήκε η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας. Η αρχή έγινε την Κυριακή, από το σταθμό του Συντάγματος, ενώ μέχρι τις 15 Μαρτίου αναμένεται να κλείσουν σταδιακά όλες οι μπάρες του μετρό και του ηλεκτρικού.

Ο προγραμματισμός του ΟΑΣΑ θέλει το κλείσιμο των πυλών και στους 60 σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού έως τις 15 Μαρτίου.

Πέραν των σταθμών που «έκλεισαν» από τον Νοέμβριο («Αεροδρόμιο», «Δουκ. Πλακεντίας», «Αιγάλεω», «Ελαιώνας», «Άγιος Δημήτριος», «Άγιος Αντώνιος» «Αγία Μαρίνα»), την περασμένη Κυριακή 4/3/2018 ενεργοποιήθηκε το σύστημα των πυλών στον κεντρικότερο σταθμό του δικτύου, το Σύνταγμα. Ανοικτή παραμένει ακόμη μία πύλη για τα ΑμεΑ και τους ανέργους. Το κλείσιμο ωστόσο των πυλών στο Σύνταγμα, το διάστημα 5-10 και 12-14 Μαρτίου, θα ενεργοποιείται εκτός ωρών αιχμής, δηλαδή 10 π.μ. έως 3 μ.μ. και μετά τις 9 το βράδυ.

Επόμενος σταθμός η 11η Μαρτίου, οπότε προγραμματίζεται το κλείσιμο των πυλών σε «Ανθούπολη», «Περιστέρι», «Σεπόλια», «Ηλιούπολη», «Αλιμος», «Αργυρούπολη», «Ελληνικό», «Αγ. Μαρίνα», «Κεραμεικός», «Χολαργός», «Νομισματοκοπείο», «Αγ. Παρασκευή», «Χαλάνδρι», «Ταύρος» και «Μαρούσι» (η πύλη των ΑμεΑ θα παραμείνει ανοικτή). Η πύλη των ΑμεΑ και ανέργων θα κλείσει οριστικά στις 15 Μαρτίου οπότε και θα υλοποιηθεί το κλείσιμο όλων των πυλών. Στις 15 Μαρτίου θα κλείσουν οριστικά και όλες οι πύλες στους σταθμούς «Αγ. Αντώνιος», «Αγ. Δημήτριος», «Αιγάλεω», «Ελαιώνας» και «Δ. Πλακεντίας». Σε αυτούς τους σταθμούς ορισμένες πύλες είναι ήδη κλειστές.

Συμβουλές

Στο μεταξύ, ο ΟΑΣΑ, ο οποίος δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη την αποστολή του συνόλου των καρτών για ΑμεΑ και ανέργους, δίνει ορισμένες συμβουλές για τη διευκόλυνση των επιβατών. Συγκεκριμένα υπενθυμίζει στο επιβατικό κοινό:

• Να έχει εφοδιαστεί με έγκυρο ηλεκτρονικό εισιτήριο-κάρτα (ATH.ENA Ticket / ATH.ENA Card).

• Να επικυρώνει το εισιτήριο-κάρτα στις πύλες του σταθμού εισόδου.

• Να επικυρώνει το εισιτήριο-κάρτα στις πύλες του σταθμού εξόδου. Δηλαδή, ο επιβάτης με σταθμό αφετηρίας π.χ. την «Αττική» και τελικό προορισμό το «Σύνταγμα», προκειμένου να εξέλθει από τον σταθμό «Σύνταγμα», οφείλει να επικυρώσει το εισιτήριο-κάρτα πρώτα στις πύλες του σταθμού «Αττική» και στη συνέχεια στο «Σύνταγμα».

Η πύλη των ΑμεΑ στο «Σύνταγμα», η οποία χρησιμοποιείται για τη διέλευση ανέργων και ΑμεΑ, θα παραμείνει ανοικτή από τις 4 έως τις 14 Μαρτίου και θα κλείσει την επόμενη ημέρα.






Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter