Κλειστός λόγω απεργίας προσωπικού ο Πύργος του Άιφελ!

Κλειστός λόγω απεργίας προσωπικού ο Πύργος του Άιφελ!

Κλειστός παραμένει σήμερα ο Πύργος του Άιφελ καθώς συνεχίζεται η απεργία των εργαζόμενων, ενώ έχουν ξεκινήσει και πάλι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων των εργατικών συνδικάτων και της εταιρείας διαχείρισης του μνημείου.

«Ένα μέρος των υπαλλήλων συνεχίζουν την απεργία», ανακοίνωσε η εταιρεία διαχείρισης του Πύργου του Άιφελ (SETE).

Από τις 16:00 (τοπική ώρα, 17:00 ώρα Ελλάδας) της Τετάρτης έχει κλείσει η πρόσβαση στον Πύργο μέσω ανελκυστήρα, όμως οι τουρίστες που βρίσκονταν ήδη στο μνημείο μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την επίσκεψή τους.

Στο επίκεντρο της διαμάχης είναι οι συνθήκες υποδοχής των επισκεπτών που διαθέτουν εισιτήρια τα οποία έχουν αγοράσει από το Διαδίκτυο. Ο αριθμός τους αυξήθηκε στις αρχές Ιουλίου και έφτασε το 50% του συνόλου των επισκεπτών, έναντι 20% που ήταν μέχρι τότε.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται το ύψους 324 μέτρων αξιοθέατο αποφάσισε αυτό τον μήνα να διαθέτει τον ένα ανελκυστήρα στους επισκέπτες που κλείνουν νωρίτερα εισιτήρια και να αφήσει μόνο τον άλλο στη διάθεση των υπολοίπων.

Αυτό σημαίνει ότι οι τουρίστες που φτάνουν στον Πύργο του Άιφελ χωρίς εισιτήριο πρέπει να περιμένουν σε μια ουρά πολλών μέτρων. Μάλιστα την Τρίτη κάποιοι παραπονέθηκαν ότι χρειάστηκε να περιμένουν έως και τρεις ώρες, την ώρα που στο Παρίσι επικρατούσαν συνθήκες καύσωνα με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Τα συνδικάτα των εργαζομένων δεν διαφωνούν επί της αρχής με την απόφαση της SETE, όμως καταγγέλλουν τις ατελείωτες ουρές αναμονής για τους τουρίστες που δεν διαθέτουν εισιτήριο.

Από την πλευρά της η SETE ανακοίνωσε ότι «ζητεί συγγνώμη από όλους –Παριζιάνους, Γάλλους και αλλοδαπούς τουρίστες—και επιθυμεί να τους διαβεβαιώσει ότι κάνει τα πάντα προκειμένου να διασφαλίσει ότι το μνημείο θα ανοίξει το συντομότερο δυνατό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter