Κλήση Κυριάκου-Ντόρας στη δίκη Siemens για τα «δώρα» Χριστοφοράκου ζητά ο Γιάννης Μαντζουράνης

Κλήση Κυριάκου-Ντόρας στη δίκη Siemens για τα «δώρα» Χριστοφοράκου ζητά ο Γιάννης Μαντζουράνης

Κλήση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη στη δίκη για τα μαύρα ταμεία της Siemens, για να καταθέσουν για τις χορηγίες (πανάκριβα τηλεφωνικά κέντρα κ.ά.) που δέχτηκαν από τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, ζήτησε ο συνήγορος του πρώην στελέχους του ΟΤΕ, Γιώργου Σκαρπέλη, Γιάννης Μαντζουράνης.

Ο συνήγορος ζήτησε ακόμα την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των δύο με την πρώην γραμματέα του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Αικατερίνη Τσάκαλου, που εξετάζεται τις τελευταίες ημέρες από το δικαστήριο.

«Ουδείς είναι υπεράνω του νόμου και υπεράνω υποψίας. Εδώ έχουμε τιμολόγια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που κατευθύνονται προς μια πολιτική δυναστεία και τους τρυφερούς βλαστούς της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος.

Πρόσθεσε ότι τα περίφημα τηλεφωνικά κέντρα ήταν αξίας 137 χιλιάδων ευρώ ενώ τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης έδωσε προκαταβολή για αυτά λίγες ημέρες αφού έφυγε ο κ. Χριστοφοράκος από τη Siemens, τον Δεκέμβριο του 2007. Εξόφλησε δε μετά την έφοδο του Εισαγγελέα στα γραφεία της γερμανικής εταιρείας, τον Μάιο του 2008.

Η Εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος, ισχυριζόμενη ότι οι δυο μάρτυρες δεν έχουν σχέση με την κατηγορία. Κατά την κρίση της τα συγκεκριμένα στοιχεία καταδεικνύουν απλά την γενικότερη στάση της Siemens σε θέματα χορηγιών και καλλιέργειας τοπίου.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter