Κλήση του… βασανισμένου υπαλλήλου του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Επιτροπή ζητά η Χριστοφιλοπούλου

Κλήση του… βασανισμένου υπαλλήλου του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Επιτροπή ζητά η Χριστοφιλοπούλου

Την κλήση του καταγγέλλοντα υπαλλήλου του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία και τη διαβίβαση όλων των καταγγελιών των εργαζομένων στις αρμόδιες Αρχές ζητά η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Επιστολή απέστειλε στον πρόεδρο της Εξεταστική Επιτροπής, Αντώνη Μπαλωμενάκη, η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Εύη Χριστοφιλοπούλου, μετά την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ για πρακτικές εκφοβισμού από συνεργάτες του Παύλου Πολάκη αλλά και από το κλιμάκιο του Γενικής Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης που προέβη σε ενδελεχή έρευνα για τις σκιώδεις υποθέσεις του Κέντρου.

Η εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής στην Επιτροπή, με βάση τα δημοσιεύματα που αναπαράγουν την καταγγελία του εργαζομένου στο Κέντρο, Σταμάτη Παρίσση, ο οποίος με γλαφυρό τρόπο περιγράφει την εμπειρία από τη βάσανο της κατάθεσής του στους Επιθεωρητές, καταλήγει στο συμπέρασμα πως «οι εξελίξεις αυτές επηρεάζουν καταλυτικά το έργο της Επιτροπής μας, καθώς α) τίθεται εν αμφιβόλω σημαντικό μέρος του αποδεικτικού υλικού και β) καταγγέλλονται σημαντικά ποινικά αδικήματα».

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα από την έγγραφη καταγγελία του κ. Παρίσση, το οποίο παραπέμπει -σύμφωνα με πηγές της πλειοψηφίας- σε… Ιερά Εξέταση: «…Η ανωτέρω στάση των ειδικών επιθεωρητών, η οποία ήταν διαρκής, παρατεταμένη και άκαμπτη, κυριολεκτικά με τρόμαξε επί προσωπικού, με εξουθένωσε απολύτως και το μόνο που ένιωθα εν τέλει ήταν φόβος, τάση παράδοσης σε αυτά που μου ζητούσαν οι ειδικοί επιθεωρητές καθώς και έντονη τάση άμεσης φυγής από τον χώρο. Έτσι, εν τέλει υπέγραψα ό,τι οι ειδικοί επιθεωρητές συνέταξαν και έφυγα σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση…».

Ορμώμενη από τα προγραφόμενα, η κ. Χριστοφιλοπούλου ζητά την κλήση του καταγγέλλοντα υπαλλήλου του ΚΕΕΛΠΝΟ ως μάρτυρα στην Εξεταστική Επιτροπή, όπως επίσης και την υποβολή αιτήματος προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, την Εισαγγελία Διαφθοράς και την Γενική Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης, προκειμένου να διαβιβαστούν στην Επιτροπή της Βουλής όλες οι υποβληθείσες αναφορές του Σωματείου Εργαζομένων του Κέντρου.

«Εκτός ύλης»

Σύμφωνα με κύκλους από την πλευρά της πλειοψηφίας στην Εξεταστική Επιτροπή, το αίτημα της κ. Χριστοφιλοπούλου είναι εκ προοιμίου μάταιο, αφού η Επιτροπή έχει λάβει από την Ολομέλεια εντολή διερεύνησης έως το έτος 2014. Σημειώνουν χαρακτηριστικά πως η καταγγελία των εργαζομένων είναι εντελώς αόριστη, συμπεραίνοντας πως επειδή αυτή αφορά τα τελευταία τρία χρόνια, είναι εκτός ύλης της Επιτροπής. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter