Κλιμακώνει τις διπλωματικές της πρωτοβουλίες η Αθήνα με αιχμή τα εργασιακά

Κλιμακώνει τις διπλωματικές της πρωτοβουλίες η Αθήνα με αιχμή τα εργασιακά

Το κλείσιμο της αξιολόγησης μέχρι μεθαύριο Πέμπτη με επιστροφή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας από το 2018 και μετά, είναι ο βασικός στόχος της Κυβέρνησης.

Για τη επίτευξη αυτού του στόχου το Μαξίμου ζήτησε στο τελικό ανακοινωθέν της συνόδου κορυφής της Ρώμης το ερχόμενο Σάββατο να συμπεριληφθεί η φράση «Θέλουμε μια Ευρωπαϊκή Ένωση όπου το ευρωπαϊκό, κοινωνικό και εργασιακό κεκτημένο γίνεται απόλυτα σεβαστό σε όλα τα κράτη-μέλη» αντί της «γενικόλογης», κατά τη γνώμη της Αθήνας, αναφορά στις αξίες της Ε.Ε. και την αλληλεγγύη των κρατών-μελών.

Μια παρόμοια αναφορά υπέρ του Ευρωπαϊκού κεκτημένου στο τελικό ανακοινωθέν των 27, κατά τη γνώμη της Αθήνας, θα «άναβε» το πράσινο φως για να επιστρέψουν τα κλιμάκια στο Χίλτον και να κλείσει η τεχνική συμφωνία (SLA).

Η πρόταση κατατέθηκε από τους διπλωματικούς συμβούλους του πρωθυπουργού Τ. Παυλόπουλο και Β. Καλπαδάκη στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών συναντήσεων (σέρπα) για τη σύνταξη του τελικού κειμένου συμπερασμάτων, όπου και διατυπώνονται οι προτάσεις και οι θέσεις των κρατών – μελών.

Σύμφωνα με στέλεχος του Μαξίμου «δεν τίθεται θέμα ‘’βέτο’’», όπως γράφεται από μερίδα του ημεδαπού Τύπου, «πρώτον διότι δεν προβλέπεται και δεύτερον διότι θα βρεθεί μια κοινής αποδοχής φράση».    

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter