Κοινοπραξία της Chipita με τον ινδικό όμιλο Britannia Industries

Κοινοπραξία της Chipita με τον ινδικό όμιλο Britannia Industries

Σε σύμπραξη με τον βασιλιά των μπισκότων στην Ινδία προχωρά η Chipita, συμφερόντων του επιχειρηματία Σπύρου Θεοδωρόπουλου.

Ο όμιλος Britannia Industries, με μερίδιο 38% στην τοπική αγορά, υπέγραψε μη δεσμευτικό MOU με την ελληνική εταιρεία που αφορά τη διανομή των προϊόντων της Chipita αλλά και τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής κρουασάν με στόχο να λειτουργήσει τους πρώτους μήνες του 2018.

Η επένδυση υπολογίζεται σε περίπου 11 εκατ. δολάρια. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες.

Ο ινδικός όμιλος που παράγει τα μπισκότα Good Day και Tiger, πιθανότατα θα κατέχει το πλειοψηφικό ποσοστό στην κοινοπραξία (60%), με την ελληνική εταιρεία να ελέγχει το 40%. Ας σημειωθεί ότι η εταιρεία του Σπύρου Θεοδωρόπουλου διαθέτει ήδη παρουσία στην ινδική αγορά με μονάδα παραγωγής πραλίνας.

H Britannia Industries είχε το 2016 τζίρο 1,12 δισ. ευρώ περίπου, ενώ τα καθαρά κέρδη της διαμορφώθηκαν σε περίπου 105 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για εταιρεία που ιδρύθηκε το 1891, ξεκινώντας από ένα μικρό σπίτι στη Καλκούτα, όπου φτιάχνονταν μπισκότα και σήμερα διαθέτει τα προϊόντα της σε 4,2 εκατομμύρια σημεία λιανικής πώλησης.

Νέες παραγωγικές μονάδες

Πέραν της Ινδίας, τον Απρίλιο του 2017 θα τεθεί σε λειτουργία η δεύτερη επέκταση της μονάδας της Chipita στην Πολωνία, ταυτόχρονα προχωρά η κατασκευή εργοστασίου στη Σλοβακία, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί τον Μάρτιο του 2019, ενώ μαζί με την εταιρεία Munchy’s προχωράει στην κατασκευή εργοστασίου στη Μαλαισία.

Για το 2015 οι πωλήσεις σε επίπεδο ομίλου ανήλθαν σε 388,9 εκατ. ευρώ σημειώνοντας άνοδο 9% σε σύγκριση με το 2014, ενώ τα καθαρά κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 62,7 εκατ. ευρώ.

Ο όμιλος Chipita διαθέτει 11 δικά του εργοστάσια σε Βουλγαρία, Ελλάδα, Ινδία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία και Τουρκία, λειτουργώντας 38 γραμμές παραγωγής. Επίσης, διαθέτει 6 εργοστάσια και 28 γραμμές παραγωγής σε Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία όπου δραστηριοποιείται μέσω στρατηγικών συνεργασιών. Συνολικά τα προϊόντα της βρίσκονται σε 66 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter